Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


Σε αυτή τη χώρα έχουμε υποχρέωση κάποτε να αποδεχθούμε το αυτονόητο. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητούνται έτσι για... χάρη γούστου ακόμη και όσα είναι σαφή και ξεκάθαρα. Δεν μας φθάνει η πλήρης εξέλιξη της κρίσης και οι συνέπειές της, τώρα ερίζουμε και για το τι συνιστά θετική εξέλιξη και τι όχι. Για να τελειώνουμε με όσους έχουν βαλθεί να μας στείλουν ομαδικά στον ψυχίατρο, οφείλουμε να αντιληφθούμε μερικές απλές αλήθειες.

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, πράγματι υπήρξε μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα που διευκολύνει τη δύσκολη και επίπονη αλλά μακρά πορεία εξόδου από τη βαθιά κρίση. Αυτό δεν επιδέχεται παρερμηνειών, αν και μένει η 25η Μαρτίου που θα ξεκαθαρισθεί πλήρως το τοπίο. Αυτό όμως δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να θεωρεί πως αυτή η εξέλιξη ήρθε ως διά μαγείας και πως δεν υπήρξε μια οργανωμένη και συνετή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης που «επένδυσε» στις θυσίες των πολιτών
. Οι μεμψιμοιρίες της αντιπολίτευσης, και ειδικώς της Ν.Δ., δεν συνιστούν ώριμη πολιτική στάση και πρωτίστως δεν βοηθούν πουθενά. Την ίδια στιγμή βεβαίως οφείλουν να αντιληφθούν ακόμη και πολλοί υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πως το παιχνίδι όχι μόνον δεν τέλειωσε, αλλά ότι τώρα αρχίζει η σοβαρή προσπάθεια για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Άσκοποι πανηγυρισμοί και εφησυχασμός ενδεχομένως να λειτουργήσουν καταστροφικά για τη δύσκολη συνέχεια. Το... έξω δεν λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα με τον αυτόματο πιλότο. Απαιτείται συνέπεια, πειθαρχία και αφοσίωση στους στόχους και στα προγράμματα για να έρθουν το ταχύτερο δυνατό θετικά αποτελέσματα, που θα δώσουν προοπτική στη χώρα και ελπίδα στους πολίτες. Η εποχή του μικροκομματισμού και του λαϊκισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί όσο και αν είναι ελκυστική και εύκολη. Όλοι και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Ως εκ τούτου, όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν οι αρμόδιοι τόσο το καλύτερο για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου