Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ


Το σύνδρομο του Τιτανικού έχει δυστυχώς καταλάβει αρκετούς υπουργούς. Την ώρα που το καράβι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει εκείνοι υποκύπτουν στη μελωδία του πολιτικού κόστους, σκέφτονται πως θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές στις αποφάσεις τους και τι θα πει το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Είναι πράγματι λυπηρό να μη βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και την εκλογική τους πελατεία. Είναι τεράστια αβελτηρία να μην αντιλαμβάνονται ότι αν αποτύχει η κυβερνητική πολιτική, δεν εκτελεστεί το μνημόνιο στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων και χρεοκοπήσει η χώρα, τότε τίποτα δεν τους σώζει.
Τυχόν πολιτικό κόστος από τις μεταρρυθμίσεις θα είναι παρονυχίδα μπροστά στη χιονοστιβάδα που θα τους παρασύρει αν η χώρα χρεοκοπήσει.

Ούτε συνδικαλιστές θα τους σώσουν, ούτε εκλογικοί πελάτες, ούτε η δημοφιλία που εξασφαλίζουν θέσεις δήθεν φιλολαϊκές.
Λέμε δήθεν γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για αντιλαϊκές, ενώ πραγματικά φιλολαϊκές είναι όσες ενισχύουν την άμυνα απέναντι στη χρεοκοπία, όσες βοηθούν την οικονομία να βγει από την ύφεση και όσες καθιστούν την οικονομία ανταγωνιστική.
Τα υπόλοιπα είναι φτηνός και παλιομοδίτικος λαϊκισμός. Οι δήθεν προστάτες των λαϊκών συμφερόντων ψαρεύουν στα θολά νερά της σύγχυσης, του φόβου και της αδυναμίας των πολιτών να αντιληφθούν ότι αν δεν καταβληθούν σήμερα τεράστιες προσπάθειες, δεν έχουμε μέλλον.
Αντί να χαϊδεύουν αυτιά καλό είναι να στρωθούν στη δουλειά και εμείς οι πολίτες ας τους κρίνουμε από το έργο τους και όχι τα παχιά λόγια ή τη φωτογένεια στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου