Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ



Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι «η αλληλεγγύη έχει τα όριά της» απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας προς τη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ενώ ταυτόχρονα απέρριψε μια ενδεχόμενη συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κατά τον ίδιο, μια ενδεχόμενη «ήπια αναδιάρθρωση» δεν θα αποτελεί ένα μεμονωμένο μέτρο αλλά θα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ύψωσε τον πήχυ στην προσπάθειά της να εμποδίσει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέγοντας στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης ότι δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση σε περίπτωση που γίνει μια τέτοια κίνηση. Οικονομολόγοι εξέφρασαν πάντως αμφιβολίες για το αν η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την απειλή της, την οποία χαρακτήρισαν διαπραγματευτικό ελιγμό με στόχο να σταματήσει η κίνηση προς κάποιας μορφής αναδιάρθρωση.
Η προειδοποίηση έγινε από το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ χθες Τετάρτη στη διάρκεια συνεδρίου στην Αθήνα, παρόλο που οι αγορές αντέδρασαν στα σχόλια σήμερα, αφού δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ διατύπωσε μια παρόμοια απειλή σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις βρυξέλλες.
ΠΗΓΗ
http://www.express.gr/news/finance/471484oz_20110519471484.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου