Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ


Καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από το Υπουργικό Συμβούλιο, παρατήρησε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας στην επιτροπή έρευνας και τεχνολογίας της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί στην αρχή του έτους, καθώς – όπως είπε - το μνημόνιο έλεγε ότι έπρεπε «να πάρουμε κι άλλα μέτρα αλλά εμείς καθυστερήσαμε».
Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων ορίζοντας ωστόσο μια ελάχιστη πλατφόρμα 10 σημείων για συνεννόηση.
Σε ότι τον προβληματισμό που εκφράζεται για την πώληση επιχειρήσεων τη δεδομένη στιγμή ο κ. Στουρνάρας είπε «ναι θα ξεπουλήσουμε επιχειρήσεις φτηνά γιατί θα εξαγοράσουμε χρέος πιο φτηνά. Είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος προέβλεψε ότι το έλλειμμα φέτος θα πέσει στο 8,8% με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αλλά – πρόσθεσε- πως το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει θα πάει 156% και του χρόνου 160% και η ανεργία θα κορυφωθεί του χρόνου στο 15,5%.
ΠΗΓΗhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/05/2011_391921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου