Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

 Την περασμένη Παρασκευή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνεκλήθη εκτάκτως, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το απρόσμενο και το έκτακτο της σύγκλησης του Συμβουλίου μετέφερε αγωνιώδηερωτήματα στον ελληνικό λαό και διαμορφώθηκε η εντύπωση ότι η χώρα αντιμετωπίζει μείζονα κρίση.
Ετσι την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούσαν στο Προεδρικό Μέγαρο και προσπαθούσαν να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο εθνικού σχεδίου διάσωσης της οικονομίας, οι Ελληνες σήκωναν μαζικά χρήματα από τις τράπεζες, επιτείνοντας τις συνθήκες κρίσης. 


Ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου με την πρωτοβουλία του δραματοποίησε το περιβάλλον, χωρίς στο τέλος να λάβει τη συναίνεση που διεκδικούσε. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι η θέση της κυβέρνησης χειροτέρευσε και οι δυνατότητές της στον χειρισμό της κρίσης περιορίστηκαν. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός αγωνιά πραγματικά και επιπλέον δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο δράμα της οικονομίας. Θεωρεί την κυβέρνηση ανίσχυρη και τη στάση της αντιπολίτευσης αρνητική και αδιέξοδη. Γι΄ αυτό και οι πολίτες επιλέγουν ναδράσουν ατομικά, στην προσπάθειά τους να αυτοπροστατευθούν από τα μελλούμενα, μη γνωρίζοντας βεβαίως ότι δρώντας υπό το κράτος πανικούχειροτερεύουν τη θέση τους. Ακριβώς λοιπόν επειδή τα πράγματα είναι κάπως έτσι και ο λαός παραμένει δύσπιστος και ανήσυχος, τα πάντα μπορούν να εξελιχθούν στραβά από τη Δευτέρα.
Δηλαδή να αμφισβητηθεί πλήρως η πολιτική διαχείριση της κρίσης, να επικρατήσει η φημολογία της καταστροφής και σε λίγες μέρες η Αθήνα να θυμίζει Μπουένος Αϊρες. Στην περίπτωση αυτή ίσως να μην προλάβουν να εξελιχθούν οι παρασκηνιακές προσπάθειες για ακόμη ένα ραντεβού μεταξύ των κκ.
Παπανδρέου και Σαμαρά, με σκοπό τη συναίνεση και τη συνδιαχείριση ως ένανβαθμό του τεράστιου και δισεπίλυτου οικονομικού προβλήματος της χώρας.
Οσοι παρακολουθούν στενά την πορεία των πραγμάτων από τον Οκτώβριο του 2009 έχουν να λένε ότι οι εξελίξεις είναι σταθερά αρνητικές και πως όσο οι υπεύθυνοι βραδυπορούν τόσο πιο αρνητικές γίνονται.
Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτρέπουν τον κ. Παπανδρέου να επιταχύνει και να δράσει με ρυθμούς που δεν έχει συνηθίσει. Και τον καλούν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής να έχει προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις ικανές να μεταδώσουν εμπιστοσύνη στο πλήθος των φοβισμένων και ανήμπορων πολιτών, που ψάχνουν χειρολαβές για να πιαστούν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από φερέγγυα πρόσωπα, ικανά να μεταφέρουν σήματα αξιοπιστίαςτόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τα αναζητήσει και να τα επιστρατεύσει πάραυτα στην υπηρεσία της χώρας και της οικονομίας. Είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει η αλυσίδα της κατάρρευσης.
Αλλιώς ετοιμασθείτε... για κοινωνική κουζίνα
ΠΗΓΗhttp://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=403501&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου