Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ;


Γράφει ο Κλεισθένης.

Τα σενάρια για την «διάσωση» της Ελλάδας δίνουν και παίρνουν. Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται για το μέλλον μας; Αυτοί δημιούργησαν την κακή σημερινή κατάσταση. Τα ελλείμματα του Νότου είναι πλεονάσματα του Βορά.
Το 91% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση απάντησε ότι ο Γιώργος ήξερε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τουπέρογκο εξωτερικό χρέος της χώρας.
Μαθαίνουμε ότι οι μυστικές συναντήσεις του Γιώργου με το ΔΝΤ είχαν αρχίσει απ’ τον Ιούνιο του 2009 δλδ πριν τις εκλογές.
Διαδίδεται και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί ότι υπάρχει αλληλογραφία του ΔΝΤ με τον κουρασμένο και μουγκό Καραμανλή.
Μήπως το παιγνίδι ήταν στημένο;; λέω μήπως;;;
Αν δεχτούμε ότι με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγηθήκαμε στην τρόικα τότε εξηγείται γιατί ο Σαμαράς δεν καταδικάζει το μνημόνιο.
Ποιοι άλλοι «σωτήρες» ήσαν γνώστες των εξελίξεων;;; Τα εξαπτέρυγα μήπως;;;
Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση τόσο και περισσότεροι Έλληνες διαπιστώνουν ότι η είσοδός μας στην ΕΕ και το ευρώ μας δημιούργησαν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Το ευρώ κατά τον κ. Καζάκη δεν είναι νόμισμα δλδ δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική των οικονομιών της Ευρωζώνης. Είναι ένα απλό τυπωμένο χαρτί χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα των οικονομιών της ζώνης του ευρώ. Κάτι σαν ομόλογο.
Η ΕΕ στην σημερινή της μορφή μόνο προβλήματα μας έχει δημιουργήσει. Η περιβόητη σύγκλιση είναι στην πραγματικότητα απόκλιση με βαρύτατες συνέπειες στις ασθενείς οικονομίες του Νότου.
«Το ανήκωμεν εις την δύσιν» του αείμνηστου μόνο δεινά και προβλήματα μας δημιούργησε. Γιατί πρέπει να ανήκουμε κάπου; Αν πρέπει να ανήκουμε γιατί δεν ακολουθούμε το παράδειγμα Νταβούτογλου; «Η Τουρκία θέτει τα συμφεροντά της πάνω απ’  τα συμφέροντα των συμμαχιών που ανήκει».
Το Σημιτικό σύνθημα «ισχυρή Ελλάδα» αποδείχτηκε κάλπικο.
Η φαινόμενη καλυτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου ήταν επακόλουθο του υπερδανεισμού.
Τώρα μας ζητάνε πίσω τα δανεικά αδιαφορώντας αν σαν λαός θα υποφέρουμε. Η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση είναι προ των πυλών.
Η ακολουθούμενη πολιτική αλλά και οι προτάσεις του Σαμαρά δεν μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς και όποια αλλαγή του δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.
Ήδη 26% των Ελλήνων κόντρα στην προπαγάνδα σχεδόν όλων των κομμάτων θέλει επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (δραχμή).
Προσπαθούν να μας φοβίσουν ότι αν τυχόν βγούμε απ’ το ευρώ και την ΕΕ θα επέλθει καταστροφή.
Η καταστροφή θα ‘ρθει έστω και αν μείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ.
Το θέμα είναι ότι με το ευρώ και την ΕΕ θα είμαστε και φτωχοί και σκλαβωμένοι ενώ έξω απ’ το ευρώ και την ΕΕ θα είμαστε φτωχοί αλλά ελεύθεροι. Μην έχουμε αυταπάτες ποτέ δεν υπήρξαμε πλούσιοι μόνο καταναλωτές των προϊόντων τους με δανεικά.
Μήπως πρέπει να κάνουμε ηρωική έξοδο;

http://ideopigi.blogspot.com/2011/05/blog-post_156.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου