Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΛΙ ΡΕΝ: H ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Η Επιτροπή της ΕΕ εμφανίζεται άκρως δυσαρεστημένη με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ελλάδα. «Δηλώνω ρητά και καθαρά: η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων»,δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt" (Ντι Βελτ 16.05.11).

Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος θεωρεί «απολύτως απαραίτητο» τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να τερματίσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι πλάνη να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο κ. Ρεν. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της "Welt Online", παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα καταγραφούν, όπως λέει, στην έκθεση προόδου μετά τον έλεγχο της τρόικας, ΔΝΤ και ΕΕ θα χορηγήσουν στην Ελλάδα την επόμενη δόση της βοήθειας.



«Ενόψει της δραματικής κατάστασης, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, παραπέμποντας σε πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις

ΠΗΓΗhttp://www.express.gr/news/finance/469272oz_20110516469272.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου