Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΡΑ !


Είναι να τρελαίνεται κανείς. Τόσος παραλογισμός συγκεντρωμένος μόνο εδώ μπορούσε να εμφανισθεί.

Όπου να γυρίσεις, όπου να σταθείς μόνο τρέλα διαπιστώνεις. Εχει χαθεί η μπάλα!

Στο Mega παραφρόνησαν επειδή τους καβάλησε δυό μοναδούλες το Alter και εκεί που άκουγαν για πλατεία και έβγαζαν σπυράκια, τώρα πλέουν σε επαναστατικά πελάγη

.

Στην κυβέρνηση επίσης το έχουν χάσει τελείως. Αντί να επαναφέρουν τα αντικειμενικά κριτήρια στα επαγγέλματα που αποδεδειγμένα δεν πληρώνουν ούτε ευρώ φόρο κοιτάζουν να μειώσουν το γενικό αφορολόγητο, μήπως και εισπράξουν 100 ευρώ φόρο από τον κάθε υδραυλικό και τον κάθε ελευθεροεπαγγελματία που δηλώνει εισόδημα μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ τον χρόνο!

Οι αθεόφοβοι, δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη χώρα και δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τι έρχεται!

Τα πράγματα είναι απλά και τα νούμερα καταλυτικά. Και για να γίνει σαφές εξηγούμεθα: Η χώρα μας, τούτη δω η έρμη πατρίδα, ξοδεύει κάθε χρόνο για εισαγωγές περίπου 25 δισ. ευρώ παραπάνω απ' ότι εισπράττει από τις εξαγωγές της. Και το κράτος μας το δύσμοιρο ξοδεύει περίπου 22 δισ. ευρώ απ' όσα εισπράττει.

Αυτό το δίδυμο έλλειμμα παραγωγής και δημοσίων οικονομικών ορίζει την οικονομία μας και αποδίδει πλήρως την κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Και αντί η ηγεσία μας, τα κόμματά μας και οι ενώσεις μας να κάτσουν κάτω και να συζητήσουν οργανωμένα για αυτό δίνουν μάχες υποκριτικές, μάχες της πλάκας για μια εξουσία που σε λίγο θα είναι αδειανό πουκάμισο.

Το θέμα τους είναι ποιος θα έχει την εξουσία και δεν νοιάζονται ποιά χώρα θα ορίζουν.

Δυστυχώς η ηγεσία μας, πολιτική, συνδικαλιστική, επιχειρηματική, πνευματική, καλλιτεχνική στην πλειονότητά της δεν έχει αντιληφθεί ότι αν μείνουμε άπραγοι και ασυντόνιστοι σε λίγο δεν υπάρχει χώρα, παρά μόνο ερείπια και κουφάρια. Και είναι απλό πως αυτό θα συμβεί.

Μετά τη  νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P, αν ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι οίκοι αξιολόγησης, τα ενέχυρα τελειώνουν για τις ελληνικές Τράπεζες, θα πρέπει οι κ. Ταμβακάκης, Κωστόπουλος, Σάλλας, Νανόπουλος, Βγενόπουλος και οι υπόλοιποι να θερμοπαρακαλάνε τον Τρισέ να τους δίνει κάθε τόσο καμία πίστωση μήπως και καλύπτουν καμιά τρύπα.

Δηλαδή θα βρεθούμε μια και καλή αντιμέτωποι με το μεγάλο διαρθρωτικό πρόβλημα, με το δίδυμο έλλειμμα, δηλαδή με τα 25 δισ. ευρώ που λείπουν κάθε χρόνο για τις εισαγωγές και με τα 22 δισ. ευρώ, που λείπουν, επίσης κάθε χρόνο από τα ταμεία του κράτους.

Ολα τα άλλα είναι καλαμπούρια για τα καφενεία, τηλεοπτικά και άλλα.

Οσο δεν συζητούμε κανονικά κι οργανωμένα για αυτό που είναι το μείζον πρόβλημα της χώρας τα άλλα όλα είναι της πλάκας. Ποίος νοιάζεται για τον Παπανδρέου, για τον Σαμαρά, την Αλέκα, τον Καρατζαφέρη ή τον Τσίπρα; Το ζήτημα είναι να σωθούν οι ζωές των πολλών ανθρώπων και η πατρίδα να ξαναβρεί περπατησιά και χειρολαβές πραγματικές να πιαστεί.

Γι' αυτό είναι η στιγμή κατάλληλη για μια αληθινή και ολοκληρωμένη συζήτηση. Ας συγκροτήσουν όλα τα κόμματα μαζί μια επιτροπή εθνικής σωτηρίας, έργο της οποίας να είναι η καταγραφή του προβλήματος και η υιοθέτηση ενός προγράμματος διάσωσης, που θα ορίζει το κόστος σωτηρίας της οικονομίας και θα κατανέμει τα βάρη πραγματικά ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Τα στοιχεία υπάρχουν, σε ένα μήνα μπορεί να υπάρξει πόρισμα και πρόγραμμα. Και να είναι αυτή μια επιτροπή από πρόσωπα αναγνωρισμένα, κύρους, όπως είχε γίνει το 1990 με την Επιτροπή Αγγελόπουλου. Να συμμετάσχουν πρόσωπα με επάρκεια και ανεξαρτησία και τα πορίσματά τους να δεσμεύσουν τους πάντες.

Είναι αυτή η τελευταία ευκαιρία. Ας το κατανοήσουν όλοι. Στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στην αριστερά, στο Mega και στο ALTER και στον Τύπο και όπου τέλος πάντων παραμυθιάζονται πως είναι ασφαλισμένοι. Βεβαιότητες και ασφάλειες δεν υπάρχουν πλέον για κανέναν.

Οσοι νομίζουν ότι είναι προστατευμένοι πλανώνται πλάνην οικτρά.

Γι' αυτό αν δεν μαζευτεί τώρα η κατάσταση σε λίγο θα μετράμε μόνο ερείπια και απώλειες εθνικές. Τα υπόλοιπα, είπαμε, είναι για τα καφενεία.
ΠΗΓΗhttp://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=406104&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου