Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι η επόμενη κίνηση πρέπει να γίνει από την Ελλάδα. «Πρώτα πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις. Μετά μπορεί να αποφασιστεί ένα νέο πακέτο, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης», είπε ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, όμως και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις δικές της», είπε ο κ. Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση πρέπει να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος. Προς τούτο είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε και τη σημασία συναίνεσης και της αντιπολίτευσης στο νέο πρόγραμμα βοήθειας. «Για το δύσκολο πρόγραμμα που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, εάν μπορέσει να υπάρξει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως στην Πορτογαλία ή όπως σε άλλες χώρες», είπε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών. Κατά τον κ. Σόιμπλε η καθυστέρηση που υπάρχει στη λήψη των αποφάσεων οφείλεται στο ότι «οι Έλληνες πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις». Προειδοποίησε δε ότι «εάν οι Έλληνες δεν θελήσουν ή δεν μπορέσουν να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, ο προτεινόμενος δρόμος δεν θα μπορέσει να ακολουθηθεί».
Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. «Είναι και προς το δικό τους συμφέρουν να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, μία τέτοια δραματική κορύφωση θα πλήξει τους πάντες», είπε ο κ. Σόιμπλε.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/06/2011_395261ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου