Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

  Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.     Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να λάβει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών αυξήσεων και χαμηλότερων φοροαπαλλαγών.  "Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον κ. Γιούνγκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων", δήλωσε ο αξιωματούχος προς το Ρόιτερ, υπο τον όρο της ανωνυμίας.


O Γιούνκερ«Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει νέο πακέτο βοηθείας μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκεί να δείξει έμπρακτα ότι μπορεί να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντάται αύριο στο Λουξεμβούργο με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Η προσωπική μου εκτίμηση και γνώση είναι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα» είπε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το νέο πρόγραμμα θα εγκριθεί μόνο υπό «αυστηρές προϋποθέσεις».
Ο ίδιος είπε πως δεν έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη Δευτέρα, ενώ στις 20 Ιουνίου είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής (15:00) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
ΠΗΓΗhttp://www.express.gr/news/finance/479000oz_20110602479000.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου