Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα, θα έγραφε και σήμερα αν ζούσε ο Κώστας Βάρναλης. Μόνο που τα θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα ή, αν προτιμάτε, στην Ελλάδα το θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Οπότε καλούμαστε να πάρουμε την υπόθεση της σωτηρίας της χώρας στα χέρια μας. Εμείς οι πολίτες και όχι μόνο η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Το σήμερα είναι λίγο καλύτερο από το χθες γιατί άνοιξε ο δρόμος για το νέο δάνειο, ενώ με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπάρχει ένα σχέδιο που μπορεί να γίνει οδηγός. Θα μου πείτε, είναι ένα ετεροβαρές, ένα άδικο σχέδιο, γιατί καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι που πλήρωσαν προηγουμένως. Σωστά. Είναι άδικο το Μεσοπρόθεσμο, αλλά είναι θετικό γεγονός η ύπαρξή του. Επίσης είναι εφικτό ένα μεγάλο μέρος να αλλάξει και να διορθωθούν οι κραυγαλέες αδικίες.

Πώς; Μα με την εφαρμογή αυστηρότερων αντικειμενικών τεκμηρίων και επαγγελματικών κριτηρίων που μπορούν να συμβάλουν στην είσπραξη περισσότερων εσόδων από φοροδιαφυγή.
Εμείς οι πολίτες να διεκδικήσουμε να γίνουν περισσότερα για να μειωθούν η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, να ζητήσουμε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Να το απαιτήσουμε και να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να το υλοποιήσει. Ετσι, θα υπάρξει η δυνατότητα στο μέλλον, από τον επόμενο χρόνο, να υπάρξουν διορθώσεις και να ελαφρυνθούν τα μόνιμα υποζύγια ή, αν προτιμάτε, τα εύκολα θύματα. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το θελήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου