Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ


Είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσον υπάρχει στον πλανήτη άλλο κράτος που να αποδέχεται την παρανομία και την άσκηση βίας χωρίς να ιδρώνει το αυτί ούτε του αρμόδιου υπουργού για την τήρηση της έννομης τάξης και της ασφάλειας, αλλά ούτε και των εισαγγελέων. Μόνο στην Ελλάδα όποιος θίγεται, ή νομίζει ότι θίγεται από μία κυβερνητική απόφαση ξεχαρβαλώνει ελεύθερα ό,τι μπορεί, χωρίς να τον πειράζει ή να τον εμποδίζει κανείς. Και αυτό γίνεται επί μήνες τώρα, με τη μία μετά την άλλη τις συντεχνίες που χάνουν πλέον τη…βολή τους και τα λεγόμενα «κεκτημένα» τους να τορπιλίζουν την οικονομία, να ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους πολίτες και τους τουρίστες και φυσικά να στέλνουν στο εξωτερικό εικόνες μιας χώρας δίχως κανένα από τα χαρακτηριστικά συντεταγμένης πολιτείας.
Για να μην πάμε πολύ μακρυά ή Πολιτεία έχασε πολλές μάχες διασάλευσης της τάξης τον τελευταίο καιρό. Τι να πρωτοθυμηθούμε, την κατάληψη της Νομικής από τους παράνομους μετανάστες και την Υπατεία, ή την κατάληψη του Συντάγματος από τους «αγανακτισμένους» επί μήνες; Το βατερλώ της όμως ήταν η Κερατέα. Όλα αυτά επί υπουργίας Χρ. Παπουτσή και αν η χώρα δεν καταλήξει σε σωρούς ερειπίων και συνεχίσει να υπάρχει με κάποιο θαύμα, θα μείνει στην ιστορία ως ο εικονικός υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Τώρα λοιπόν έχει έλθει η σειρά των ταξιτζήδων να δοξασθούν, καθώς θέλουν να διατηρηθεί το καθεστώς της ανομίας και της ασυδοσίας τους, της μαύρης αγοράς των αδειών δηλαδή, της φοροδιαφυγής, της απόκρυψης και των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι. Ακόμη χειρότερα, η συντριπτική πλειοψηφία τους επιδεικνύει επί χρόνια άθλια συμπεριφορά προς το κοινό και αυτή την ίδια συμπεριφορά δείχνει και τώρα.
Απορρίπτουν κάθε διάλογο και δεν αρκούνται στην απεργία, αλλά αποκλείουν αεροδρόμια και λιμάνια, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων πετώντας λάδια στους δρόμους, χειροδικούν, καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, ανοίγουν διόδια με το έτσι θέλω, παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και απειλούν ότι θα φτάσουν στα…άκρα. Ποια δηλαδή είναι τα άκρα, να σκοτώσουν άνθρωπο; Την ίδια ώρα βέβαια χρησιμοποιούν οι μάγκες αυτοί τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα για να κάνουν αγώγια, υπονομεύοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια τους την απεργία.
Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία και αν θα κάνει πίσω το κράτος, που δεν αποκλείεται καθόλου, αν κρίνουμε από προηγούμενες περιπτώσεις. Άλλωστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτη και καλύτερη τη Ν.Δ. βρίσκονται ανοικτά ή έμμεσα στο πλευρό των ταξιτζήδων, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Από κοντά και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι η χώρα δίνει συνεχώς εξετάσεις για να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό. Αν όμως κάνει πίσω η κυβέρνηση για άλλη μία φορά, αν δεν εφαρμόσει τον νόμο και αν οι εισαγγελείς δεν ασκήσουν διώξεις σε όσους παρανομούν, η συνέχεια θα είναι εφιαλτική.

Υ.Γ. Πριν λίγες εβδομάδες οι ταξιτζήδες σιχτίριζαν όσους είχαν καταλάβει δρόμους και πλατείες και τους εμπόδιζαν να βγάλουν το πλούσιο και σε μεγάλο βαθμό αδήλωτο μεροκάματό τους…
http://www.reporter.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου