Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ...........

Με τον πρωθυπουργό μας να φαντάζεται ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τον βραχνά του χρέους, θα ελευθερώσει τις τράπεζες και θα «πνίξει» την οικονομία με πιστώσεις, η χώρα οδεύει σταθερά προς το μεγάλο «κούρεμα», τη χρεοκοπία και σε επόμενο στάδιο στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Κατά τα φαινόμενα το κούρεμα που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες θα κινείται μεταξύ 45% και 55%, θα οδηγεί τις τράπεζες κατευθείαν στην πόρτα του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τους περίπου 500.000 μικρούς και μεγάλους μετόχους στην απαξία, την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στα Τάρταρα και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας σε συνεχείς επάλληλους φαύλους κύκλους που θα οδηγήσουν σε άπειρα λουκέτα και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.Κακά τα ψέματα, το προηγούμενο ελληνικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημα θα εισαχθεί μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών σε τροχιά «ελεγχόμενης» κατάρρευσης, με την ελπίδα ότι σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η ανοικοδόμησή του.

Ωστόσο οι κυβερνώντες μοιάζουν ακόμη και τούτη την υστάτη ώρα να μην μπορούν να αντιληφθούν το βάρος της κατάστασης και των συνεπειών της κρίσης. Αφού έχασαν χρόνο και έπαιξαν στην κυριολεξία με τις τύχες της χώρας συνεχίζουν να ζουν με τις ψευδαισθήσεις τους, επιμένουν να υπερασπίζονται οικογενειακά κεκτημένα, δεν αντιλαμβάνονται ότι προδίδονται από τις επιλογές τους, από την ίδια ζωή τους, από τον μύθο που υποτίθεται τους συνόδευε.

Αν είχαν ελάχιστη σχέση με την ποίηση θα μπορούσαν να αναλογισθούν και να παρηγορηθούν σιγοτραγουδώντας «πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή». Αλλά πού τέτοιες ευαισθησίες από εξουσιομανείς..
ΠΗΓΗ
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=426983&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου