Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Η συμπεριφορά της καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριου κ. Ρέσλερ έναντι της Ελλάδας είναι τουλάχιστον προκλητική.
Η κ. Μέρκελ ξεπέρασε κάθε όριο ζητώντας ουσιαστικά την οικονομική, κοινωνική τιμωρία και την κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας χωρών όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγάλο πρόβλημα δημόσιου χρέους και δεν είναι συνεπείς στην δημοσιονομικής τους διαχείριση.
Η κριτική της καγκελαρίου της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τους πολιτικούς της μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό βάσιμη γίνεται όμως με έναν τρόπο που στέκεται εμπόδιο στην ευρωπαϊκή και στη διμερή συνεννόηση. Με την επιθετικότητα που την διακρίνει, η κ. Μέρκελ καίει τις γέφυρες της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Αδιανόητη η συνεννόηση

Η μέθοδος Μέρκελ δεν απειλεί μόνο τις ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά και την ευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σε διάστημα λίγων μηνών οι Γερμανοί θα έχουν αντιληφθεί ότι τα δεινά τους δεν οφείλονται στην “ασυνεπή” Ελλάδα αλλά στα διαρθρωτικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αποσταθεροποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και την αλαζονική πολιτική του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού. Οι πολιτικοί που ασκούν εξουσία στην Γερμανία κάνουν επίδειξη αλαζονείας και δύναμης σε βάρος των αδύναμων κρίκων της Ευρωζώνης και κυρίως της Ελλάδας σε μια περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για να βγούμε όλοι μαζί από την κρίση.

Ενδεικτική της αστοχίας της στρατηγικής του Βερολίνου ήταν και η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών και αντικαγκελάριου της Γερμανίας κ. Ρέσλερ στην Αθήνα. Έκανε βλακώδεις υποδείξεις του τύπου οι Έλληνες πρέπει να εργάζονται περισσότερο και έσπευσε να κατοχυρώσει τα συμφέροντα όλων των γερμανικών πολυεθνικών και κυρίως αυτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα υποβρύχια τύπου 214, παρά το γεγονός ότι έχει τεκμηριωθεί πως λεηλάτησαν το ταμείο του ελληνικού Δημοσίου με την βοήθεια διεφθαρμένων Ελλήνων αξιωματούχων.

Οι Γερμανοί μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν οικονομικά, καλύπτουν τα κυκλώματα διαφθοράς στα οποία πρωταγωνιστούν και προτείνουν την επ’ αόριστον τιμωρία της χώρας μας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Θεωρούμε αδιανόητη την πολιτική συνεννόηση της Αθήνας με το Βερολίνο με τους όρους οικονομικής ισοπέδωσης και εθνικού εξευτελισμού που διαμορφώνονται με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς και την ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σήμερα συμπληρώνονται 67 χρόνια από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την Αθήνα και δε νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που προσυπογράφουν τη νέα μορφή κατοχής που επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου