Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΡΠΑΧΤΗ


Φοβάμαι ότι πάει μακριά η βαλίτσα. Η επίθεση εναντίον του Χ. Καστανίδη και το γιαούρτωμά του μέσα σε κεντρικό - Πλατεία Αριστοτέλους - κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη οργή για τον πολιτικό κόσμο και ιδίως για τα στελέχη - υπουργούς κυρίως - του κυβερνώντος κόμματος. Η αιτία της οργής: η πεποίθηση, που την εδραίωσαν οι εξαλλοσύνες διαφόρων ΜΜΕ, ότι για όσα τραβάει σήμερα ο ελληνικός λαός υπεύθυνο είναι το πολιτικό σύστημα και μόνο.
Δεν είναι μόνο το πολιτικό σύστημα. Είμαστε κι εμείς. Οι πολίτες - ψηφοφόροι. Οι πολίτες - καταναλωτές. Οι πολίτες - πελάτες. Ετσι μας μάθανε, βέβαια, αυτοί που μας κυβέρνησαν κατά καιρούς. Μας μάθανε την κομπίνα και το ρουσφέτι. Κι εμείς επωφεληθήκαμε. Χωθήκαμε παντού. Κλέψαμε. Απλώσαμε την αρίδα μας στο καφενείο και περιμέναμε την επιδότηση, την επιταγή από την αργομισθία, τον φάκελο με την προμήθεια. Οχι όλοι, φυσικά. Μα πάρα πολλοί. Πώς να αλλάξει νοοτροπία ο ελληνικός λαός μέσα σε 2-3 χρόνια; Γεννήθηκε, ζυμώθηκε, μεγάλωσε με την αρπαχτή. Και τώρα που η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά, πανικοβάλλεται. Πώς θα πληρώσει το στεγαστικό; Το εορτοδάνειο; Το καταναλωτικό; Το δάνειο για ταξίδια, γάμους και αυτοκίνητα; Οι τράπεζες έδιναν λεφτά αβέρτα. Και παρακαλούσαν κιόλας! Τα 'κονόμαγαν μέτοχοι και στελέχη, αλλά η οφειλή του δανειολήπτη έμενε. Και μεγάλωνε. Σήμερα δεν υπάρχει σάλιο που έλεγε και ο Λοβέρδος. Αλλά οι τράπεζες πάλι θα τα πάρουν. Γιατί το σύστημα χωρίς αυτές δεν λειτουργεί. Του δανειολήπτη το σπίτι, όμως, θα βγει στο σφυρί.
Θα πέσει πολύ γιαούρτι εξαιτίας των νέων μέτρων. Ακόμη και σε πολιτικούς που δεν κατηγορήθηκαν για το παραμικρό. Που δεν έχουν προκαλέσει. Οπως ο Καστανίδης. Και άλλοι. Ορισμένοι από τους οποίους (Χατζηδάκης) έφαγαν και ξύλο (κι ακόμη η Αστυνομία να πιάσει τους «νταήδες». Αλλά μήπως έπιασε και κανέναν απ' αυτούς που επιτέθηκαν στον Καστανίδη; Τέτοια σαΐνια! Παίρνουν Νομπέλ αποτελεσματικότητας).
Αλλά γιατί τα βάζω με τους αστυνομικούς; Δουλεύουν για ένα διαλυμένο κράτος. Και κινδυνεύουν. Με αμοιβές που όλο μειώνονται... (Ωστόσο, προχθές είχαν μια μεγάλη επιτυχία. Συνέλαβαν τους ληστές με τα Καλάσνικοφ.)
Πάντως, οι ύβρεις και οι τσαμπουκάδες με στόχο τους πολιτικούς είναι απολύτως απαράδεκτα φαινόμενα. Η Ελλάδα, ευτυχώς, δεν έχει γίνει ζούγκλα (ακόμη). Στο κάτω κάτω, αυτοί που μπήκαν στη Βουλή εμείς τους ψηφίσαμε. Αν πρέπει κάπου να ρίξουμε φάσκελα, να τα ρίξουμε στη μούρη μας. Οσο για τους βουλευτές, υπουργούς κ.λπ., ας καταλάβουν επιτέλους και λίγο τον κόσμο που υποφέρει. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τους κόψει έναν μισθό. Ο μισθός αυτός, έναν μήνα τώρα, δεν κόπηκε!
Και επιπλέον: οι υπουργοί κ.λπ. έχουν δεκάδες συνεργάτες, ειδικούς συμβούλους και σουρταφερτάριους που πληρώνονται από τους φορολογουμένους. Γιατί δεν τους περιορίζουν; Δεν θα σωθεί βέβαια, μ' αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα. Αλλά θα δοθεί ένα παράδειγμα. Που δεν δίνεται. Ενώ πάνε σαν τη χελώνα και οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις δεκάδων οργανισμών που επιβαρύνουν το κράτος και δεν προσφέρουν τίποτα...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου