Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ..................!


Ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα μπορούσε να διαφωνήσει με τις καταγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και τις οποίες ανέβασε στη συνέχεια στο blog της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.primeminister.gov.gr/category/blog). Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση των τριών υπουργών που εξέδωσαν το «μεταρρυθμιστικό τους μανιφέστο», το προηγούμενο ΣΚ, κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στους καταγγέλλοντες ότι δεν είναι σχολιαστές της επικαιρότητας, αλλά κυβερνήτες αυτού του τόπου.

Για όσους, λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ, δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τι είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, [οι τράπεζες] να χρηματοδοτούν, θα έλεγα, εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, και να μην δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν... [ούτε οι δικαστές να] αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια... [Επίσης, πρέπει οι] προύχοντες αυτής της χώρας, να επιδείξουν πατριωτική, εθνική στάση, με πρότυπο τους μεγάλους ευεργέτες του παρελθόντος, που βοήθησαν να στηθεί η σύγχρονη Ελλάδα. Να βοηθήσουν, λοιπόν, και εκείνοι σήμερα τη χώρα και να φέρουν επενδύσεις, αντί να βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό... [και τέλος] Εάν δεν χτυπήσουμε αυτές τις πρακτικές, τότε πράγματι ο πλούτος του Ελληνικού λαού δεν θα ανήκει σ’ αυτόν, αλλά θα γίνεται συνεχώς βορά στις ορέξεις κάθε ισχυρού. Το Δημόσιο θα μείνει κατακερματισμένο σε φέουδα υπαλλήλων, μανδαρίνων, αν θέλετε, ή άλλων ισχυρών, που ιδιοποιούνται την εξουσία και λεηλατούν την περιουσία».

Ωραία λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, συμφωνούμε με όλα αυτά. Αλλά για στάσου, ποια κυβέρνηση αρνείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία λειτουργούν, έτσι όπως λειτουργούν, αναγκαστικά παρανόμως και με προσωρινές, στην καλύτερη περίπτωση, άδειες λειτουργίας; Αν το ALTER πρέπει να κλείσει, επειδή έχει φεσώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια τους εργαζομένους του, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί δεν το κλείνει; Και, επιπλέον κύρίε πρωθυπουργέ, ποιος είναι αυτός που έχει την ευθύνη για τους κανόνες απόδοσης δικαιοσύνης και τον πειθαρχικό κώδικα των δικαστών; Η Βουλή δεν την έχει; Για ποιο λόγο, λοιπόν, αφού η κατάσταση είναι τόσο τραγική, δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτε η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο της δικαιοσύνης; Και για όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση δεν έχει την ευθύνη να τους ελέγξει; Κυρίως αν τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα που δηλώνονται.

Συμφωνούμε μαζί σας κύριε Παπανδρέου. Φταίνε οι συνδικαλιστές που αντιδρούν βίαια σε κάθε μέτρο δημοσιονομικής προσαρμογής. Φταίνε οι παλαιοκομματικοί λαϊκιστές που χρησιμοποιούν το πελατειακό δίκτυό τους για να καταστήσουν τη χώρα μας ακυβέρνητη. Φταίει και η δικαιοσύνη που αφήνει τύπους σαν τον Ψωμιάδη να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φταίνε και τα ΜΜΕ που βομβαρδίζουν τους πολίτες με ανοησίες. Φταίνε και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης που θυσιάζουν το κοινό καλό για χάρη του πρόσκαιρου οφέλους τους. Όμως, ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός, όπως θέλετε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας, εκλέγεται για να τα αλλάξει όλα αυτά κύριε Παπανδρέου, όχι για να χρησιμοποιήσει ώστε να δικαιολογήσει την αποτυχία του.

Το πραγματικό πρόβλημα, κύριε Παπανδρέου, ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε ένα σύστημα, του οποίου είστε αναπόσπαστο γρανάζι. Την Συνταγματική Αναθεώρηση που διασφαλίζει την ασυλία των πολιτικών προσώπων από τυχόν ποινικές διώξεις και εσείς την ψηφίσατε. Και το σύστημα των παλαιοκομματικών λαϊκιστών που τώρα καταγγέλλετε, είναι αυτό που σας ανέδειξε και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργία. Οι υπουργοί και οι βουλευτές που αντιδρούν στη δημοσιονομική προσαρμογή, ή αρνούνται να κάνουν το καθήκον τους, δικά σας πρωτοπαλίκαρα ήταν (π.χ. Κατσέλη, Παπουτσής, Ρέππας, κλπ.). Το πελατειακό κράτος, επί πρωθυπουργίας του πατέρα σας ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Τότε, γιατί δεν αντιδρούσατε; Μέλος της κυβέρνησής του δεν ήσασταν; Δυστυχώς κύριε Παπανδρέου, είστε γέννημα-θρέμμα του προβλήματος που ονομάζουμε «μεταπολιτευτική Ελλάδα». Θα μπορούσατε να αναποδογυρίσετε το τραπέζι και να καταστήσετε εαυτόν μέρος της λύσης. Δεν το κάνατε. Οι δικαιολογίες περιττεύουν. Αφήστε να τις αναλύσουν οι ιστορικοί του μέλλοντός.
ΠΗΓΗ
http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου