Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ;


Τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά επιτεύγματα της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ένταξη στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. και η ένταξη στην ΟΝΕ, απειλούνται με ακύρωση και μαζί τους το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Αυτή είναι η απλή αλήθεια (ο κίνδυνος της ακύρωσης δηλαδή) την οποία συνειδητά υπηρετεί το ΚΚΕ, ασυνάρτητα ο ΣΥΡΙΖΑ (εκτός των στελεχών που προέρχονται από το ΚΚΕ), λόγω ανοησίας και ασχετοσύνης η υπόλοιπη πολιτική τάξη και τελείως ασυνείδητα, αγκυλωμένο στις παραδόσεις της αναρχίας, της πειρατείας και της κλεφτουριάς, ένα μεγάλο μέρος του λαού.
Εκείνο το μέρος του λαού που μπορεί να καταλαβαίνει ασυναίσθητα ότι το συμφέρον της χώρας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά προσχωρεί με μεγάλη ευκολία στον λαϊκισμό, γιατί βολεύεται στη λεγόμενη «ελληνική πραγματικότητα».
Οπως αποδείχθηκε από τις δηλώσεις της πριν από την πρόσφατη συνάντησή της με τον Γ. Παπανδρέου και κυρίως από τη συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή της ΝΕΤ, η Αγκελα Μέρκελ είναι πλήρως ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, ξεκινώντας από τη λειτουργία της κυβέρνησης και φθάνοντας στις αντιδράσεις κάθε μορφής. Είναι βέβαιο ότι, παρά τις όποιες δημόσιες δηλώσεις, η ίδια και πολλοί άλλοι ηγέτες χωρών της Ευρωζώνης βλαστημούν ιδιωτικά την ώρα και τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε μέλος της Ε.Ε και βλαστημούν ακόμη περισσότερο την ώρα και τη στιγμή που έγινε δεκτή στην ΟΝΕ. Αλλωστε, κατά καιρούς διατυπώνονται ανοιχτά ανάλογες απόψεις.
Είναι πολύ ενοχλητικές και προσβλητικές αυτές οι απόψεις. Δεν είναι λίγοι οι Ελληνες, μαθητές σε καλοκαιρινά σχολεία του εξωτερικού, φοιτητές, τεχνοκράτες που συμμετέχουν σε συλλογικά ευρωπαϊκά όργανα, επιχειρηματίες, ακόμη και πολιτικοί, κρίνοντας από τις εμπειρίες των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου στις συναντήσεις με ομολόγους τους, που έχουν ζήσει στο πετσί τους την προσβλητική στάση των Ευρωπαίων απέναντί τους. Δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο αυτή η στάση, ειδικά όταν εμείς οι Ελληνες εισπράττουμε τις προσβολές, αλλά με λίγη ψυχραιμία μπορούμε να αντιληφθούμε την απόγνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου και των άλλων ηγετών επειδή έμπλεξαν με την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν πλέον καταλάβει την πλήρη ανυπαρξία της ελληνικής διοίκησης, παρά το μέγεθός της. Το διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας όταν πρωτοήλθαν και τώρα τελευταία έμεινε με ανοιχτό το στόμα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης που έστειλε η Κομισιόν στην Αθήνα για να βοηθήσει στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και σε άλλα, Χ. Ράιχενμπαχ. Δεν το χωράει το μυαλό τους ότι υπάρχει τέτοιο διαλυμένο κράτος μέσα στον πυρήνα της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι του ΔΝΤ έχουν μείνει άφωνοι με τον επαρχιωτισμό και την αναπηρία της ελληνικής πολιτικής τάξης στο management, με την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης που άφησε να περάσει τόσος χρόνος χωρίς να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, με την ακατανόητη συμπεριφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την ασυδοσία και την αναρχία που επικρατεί σε αυτή τη χώρα.
Πού αλλού η κυβέρνηση θα έκανε εξαγγελίες σπασμωδικών μέτρων, για να τα πάρει πίσω την επομένη προκειμένου να τα διορθώσει, πού αλλού δημόσιοι υπάλληλοι θα καταλάμβαναν υπουργεία για να εμποδίσουν την τρόικα να συναντηθεί με τους υπουργούς και πού αλλού θα εμπόδιζαν τη Στατιστική Υπηρεσία να βγάλει στοιχεία, ενώ γνωρίζουν ότι τα πάντα, ακόμη και οι μισθοί τους, εξαρτώνται από την έκθεση των «τροϊκανών»; Αυτά όλα είναι ακατανόητα για τους δανειστές μας, ειδικά όταν κυβερνήσεις όπως η γερμανική απειλούνται με ανατροπή κάθε φορά που φέρνουν μέτρα στήριξης της Ελλάδας στα κοινοβούλιά τους. Και με αυτήν την έννοια δεν πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία ότι έχουν φτάσει στα όρια της ανοχής τους και κάποια στιγμή θα αποφασίσουν ότι η χώρα μας δεν ανήκει στην ομάδα. Και τότε η Ελλάδα θα παύσει να ανήκει στην Ευρωζώνη, στην Ε.Ε. και στη Δύση. Οριστικά πια.
ΠΗΓΗhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_01/10/2011_1296394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου