Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ, ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ...........


Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση για τη γενιά του Κολ και του Μιτεράν ήταν θέμα πολέμου και ειρήνης Για τη Μέρκελ και τους συγχρόνους της είναι θέμα μόνο κόστους και οφέλους όπως σημείωνε πρόσφατα ένας σχολιαστής σε γερμανική εφημερίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιμονή της Μέρκελ σε ένα γερμανικού πατρόν μοντέλο ευρωπαϊκής λιτότητας συναντά όλο και πιο σφοδρές επικρίσεις, όχι βέβαια από τους «τεμπέληδες» του νότου αλλά από κορυφαίους τραπεζίτες, ακόμα και συμβούλους της.

Μόλις χθες ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας ,ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ την προειδοποίησε ότι κινδυνεύει να γίνει στόχος της οργής των ευρωπαίων με την επιμονή της στη λιτότητα Λίγο νωρίτερα ένας κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος και μέλος της επιτροπής σοφών, ο Πέτερ Μπόφινγκερ προειδοποιούσε επίσης ότι η τακτική της Μέρκελ για την Ελλάδα αγνοεί θεμελιώδεις νόμους της οικονομικής βαρύτητας. «Μέσω των μέτρων λιτότητας, τόνιζε ,η ελληνική οικονομία στραγγαλίστηκε».

Αυτή την αδιέξοδη επιμονή σε μια γενικευμένη λιτότητα βιώνει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που επιμένει σε μια ισοπεδωτική περικοπή μισθών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει.Προφανώς χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία Αλλά με τη λογική της Μέρκελ κινδυνεύουμε να διαπιστώσουμε στο τέλος ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου