Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ


Tο σήριαλ του μνημονίου καλά κρατεί, με την τρόϊκα να πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε Σύνταγμα και Μαξίμου, και τους πολιτικούς αρχηγούς να μεταθέτουν την κρίσιμη συνάντηση τους και όλους να παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα.. και να αναρωτιόμαστε αν θα πούνε το ναι η θα σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης, και κανείς δεν προσέχει και δεν ερμηνεύει την πραγματική σημασία κάποιων γεγονότων.
Γεγονότα που κατά την άποψη μου ξεκαθαρίζουν μια και καλή το τοπίο ασχέτως μνημονίου, ασχέτως επικουρικών συντάξεων, ασχέτως απολύσεων, ασχέτως ανάπτυξης, ασχέτως ανταγωνιστικότητας ή παραγωγικότητας, ασχέτως ακόμη και της οποιασδήποτε απόφασης πάρουν είτε οι αρχηγοί, είτε το κοινοβούλιο. Ποιά είναι τα σημεία αυτά;

Κατά αρχήν η δήλωση του Αλταφάζ, ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Ένα το κρατούμενο.
Η δήλωση της αντιπροέδρου της Κομισιόν κυρίας κ. Νέλυ Κρους ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ακόμη κι αν η Ελλάδα χρειαστεί να εξέλθει του ευρώ
Η δήλωση του κ. Γιούνκερ , ότι αν δεν προλάβουμε  λεφτά δεν έχει άρα θα χρεοκοπήσουμε και η χθεσινή δήλωση του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί. Τα όσα δεν είπε έχουν σημασία καθώς δεν απέκλεισε την χρεοκοπία
Και τελευταίο και πιο σημαντικό, το ότι Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν και απαιτούν, τα χρήματα να μπουν σε κοινό λογαριασμό και φυσικά την άποψη αυτή μάλλον την συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Kατά την άποψη μου πως είτε υπογράψουμε είτε όχι είμαστε πλέον εντελώς μόνοι μας.
Και εξηγώ.  Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη έχει ήδη επεξεργασθεί κάθε σενάριο ακόμη και αυτό της χρεοκοπίας μας.
Το ότι έκλεισε το PSI και το ότι απ΄’ ότι φημολογείται σήμερα έντονα, ακόμη και η EKT θα δεχθεί κούρεμα, σημαίνει  ότι οι ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν τα χρήματα τους πίσω και ότι τα δάνεια θα εξυπηρετούνται ως προς τους τόκους. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κοινός λογαριασμός. Για να είναι σίγουροι ότι οι τόκοι θα καταβάλλονται κανονικά αφού δεν θα μπορέσουμε να βάλουμε χέρι στο μέλι.
Είναι ξεκάθαρο, ότι επιδίωξαν και πέτυχαν μία ασπίδα ώστε η κρίση να παραμείνει στην Ελλάδα.
Θα μας δώσουν δε και τριάντα ή σαράντα δισ. να σώσουμε τις τράπεζες μας ώστε να μην το έχουν βάρος στο λαιμό τους. Αντε να μας δώσουν και άλλα πέντε έξι δισ. ως φιλανθρωπία για πληρώσουμε δια παντός τά τρέχοντα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς τρίτους ώστε να ξεκινήσουμε καθαροί.
Από εκεί και πέρα καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Το πώς από δω και πέρα θα πληρώνουμε τις εσωτερικές υποχρεώσεις μας, προμηθευτές και άλλους,  το πώς θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα., Tο πώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ουδόλως τους απασχολεί. Οι τόκοι των δανείων θα πληρώνονται από τον κοινό λογαριασμό τον οποίο επαναλαμβάνω δεν θα μπορούμε να αγγίξουμε.
Τι σημαίνει αυτό; Oτι ας κάνουμε ό,τι θέλουμε, ας αποφασίσουμε ό,τι θέλουμε, ας χρεοκοπήσουμε εσωτερικά όποτε θέλουμε, ας γυρίσουμε στην δραχμή στο γρόσι ή σε ό,τι άλλο θέλουμε ( και εδώ θα πρέπει να πούμε πως δεν γυρνάμε στην παλιά δραχμή αλλά σε νέο νόμισμα και μάλιστα χωρίς αποθεματικά χρυσού), η Ευρώπη έχει κάνει τα κουμάντα της και εμείς ας το πάρουμε απόφαση είμαστε πλέον ολομόναχοι, κι ας τσακωνόμαστε ως την τελευταία στιγμή ποιός είναι καλύτερος διαπραγματευτής της ψευδαίσθησης..κι ας λέει η κ. Μέρκελ σήμερα, πως θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ουδόλως την απασχολεί πλέον όπως ουδόλως απασχολεί και τους υπόλοιπους εταίρους μας. Κοινώς.. Αποκάλυψη τώρα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου