Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

OΡΑΜΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ


Ενα πράγμα πρέπει να είναι πολύ καθαρό στο μυαλό κάθε Ελληνα. Είτε η χώρα ανήκει στο ευρώ είτε επιστρέψει σε ένα δικό της νόμισμα, δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια της αν δεν βάλει τάξη στο δημοσιονομικό και οργανωτικό χάος του ελληνικού κράτους. Κανείς, ούτε η Μόσχα ούτε το Πεκίνο, δεν πρόκειται να δανείσει ή να χρηματοδοτήσει μια χώρα για να διατηρεί ένα σπάταλο κράτος, να ζει με τη φοροδιαφυγή ως κανόνα και να μη γνωρίζει πόσα εισπράττει και πόσα ξοδεύει. Γι’ αυτό είναι απόλυτη ανάγκη να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας και να συνεργασθούν στη βάση ενός μνημονίου, για το οποίο θα πεισθούν οι ίδιοι και θα πείσουν τον ελληνικό λαό.

Είναι δυστυχώς απίστευτο ότι ακόμη και αυτή την ώρα με την άγρια χρεοκοπία να παραμονεύει, ασχολούνται με άλλα πράγματα: τα κομματικά τους συμφέροντα, τις αλληλοεκδικήσεις, πώς θα βολέψουν τους «δικούς τους» και πώς θα αποφύγουν τις δύσκολες αποφάσεις.
Ας το καταλάβουν και ας το καταλάβουμε όλοι: δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος για να φύγει η τρόικα και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν κάποτε. Οποιος το ισχυρίζεται λέει απλώς ψέματα.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, όλοι τις λαϊκιστικές και εθνικά υπερήφανες κορώνες και ας κάτσουμε να δουλέψουμε σκληρά, αποδεικνύοντας σε όλους ότι οι Ελληνες μπορεί να είναι ικανοί και για το καλύτερο αρκεί να υπάρχουν οράματα, ικανή ηγεσία και κυρίως σύστημα και συλλογική δουλειά.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου