Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η ΖΟΥΓΚΛΑ


Το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, η πρόβλεψη του για την καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μειώσουν την αβεβαιότητα που κατατρώγει την οικονομία μας και θα εκτονώσουν εν μέρει το πρόβλημα της πιστωτικής ασφυξίας. Ωστόσο, η μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη παραμένει ζήτημα βαθύτατα πολιτικό.
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί όσο συνεχίζουν ορισμένοι να καίνε το κέντρο της Αθήνας μία φορά το μήνα, χωρίς καμία συνέπεια από την Πολιτεία και χωρίς να αντιδρά μαζικά και αποφασιστικά η κοινωνία. 

Δεν θα λυθεί μέχρι οι μαθητές να σταματήσουν να μουτζώνουν στις παρελάσεις και οι Ευέλπιδες να τραγουδούν χουντικούς ύμνους, πρακτικές που επίσης δεν επισείουν τελικά ποινές

Δεν θα λυθεί όσο επιτρέπουμε σε ηλίθιους να καίνε Γερμανικές σημαίες και πορτρέτα της Μέρκελ σε Ναζιστική στολή, λες και με το ζόρι μας προσφέρουν δανεικά. 

Δεν θα λυθεί όσο όποιος θέλει, όποτε θέλει, κλείνει όποιον δρόμο θέλει, έστω και αν η «συγκέντρωσή» του αποτελείται από 100 άτομα και 60 περίεργους περαστικούς. 

Δεν θα λυθεί όσο προσεγγίζουμε κάθε νόμο, ακόμη όταν αφορά το παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες για ανάπηρους, ως «παζλ», το οποίο θα πρέπει να λύσουμε, ώστε να αποφύγουμε να τον εφαρμόσουμε. 

Δεν θα λυθεί όσο οι «φωστήρες» στο κοινοβούλιο θεωρούν ότι η πολυπλοκότητα του κάθε νόμου αποτελεί τεκμήριο της ευφυίας τους. 

Δεν θα λυθεί όσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι δουλειά της είναι να νομοθετεί (αυτή είναι δουλειά της Βουλής) και όχι να εφαρμόζει και να αξιολογεί τους νόμους. 

Δεν θα λυθεί όσο δεν έχουμε Κτηματολόγιο και Περιουσιολόγιο και κανείς δεν δίνει σημασία στο χωροταξικό, τη βασικότερη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. 

Δεν θα λυθεί όσο – με τη δική μας ψήφο - κυβερνά τη χώρα η ανίερη συμμαχία ανεπάγγελτων πολιτικών, μισθοδοτούμενων από το κράτος συνδικαλιστών και αδίστακτων συντεχνιών, οι οποίες κοιτάνε να προστατεύσουν το μαγαζάκι τους, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι καίγεται το σπίτι τους. 

Δεν θα λυθεί όσο έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ενηλίκων που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην ευρωζώνη. 

Δεν θα λυθεί όσο προστατεύουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπορεί μόνο να γεννά εν δυνάμει δημοσίους υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους. 

Δεν θα λυθεί όσο ανεχόμαστε τη βία και την ανομία και στη συνέχεια παραπονιόμαστε γιατί δεν έρχονται αρκετοί τουρίστες. Τους οποίους τουρίστες κοιτάμε να γδύσουμε, πουλώντας 5 ευρώ τον φραπέ και νοικιάζοντας 80 ευρώ το 15Αυγουστο το άθλιο ρουμ του λετ. 

Δεν θα λυθεί όσο πετάμε τα σκουπίδια μας σε σακούλες από τα μπαλκόνια, την ώρα που οι οδοκαθαριστές μας εκβιάζουν με απεργίες και μετά έχουμε το θράσος να παραπονιόμαστε για την καθαριότητα στην Αθήνα. 

Δεν θα λυθεί όσο είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης (μαζί με τη Βουλγαρία ίσως) που «φολάρει» σκυλιά και γάτες. Όσο είμαστε το μοναδικό έθνος της ευρωζώνης που αγοράζει κατοικίδια και μετά τα παρατάει αδέσποτα στους δρόμους, μόλις τα βαρεθεί. 

Δεν θα λυθεί όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι μία κοινωνία προοδεύει όταν αποδέκτες της αλληλεγγύης του καθενός μας είναι οι απρόσωποι συμπολίτες και το έθνος μας και όχι μόνο τα μέλη της άμεσης οικογένειας, της τοπικής κοινότητας, της φατρίας, λες και είμαστε στον Μεσαίωνα. 

Τελικά, η Ελλάδα θα παραμείνει ένα βαρέλι δίχως πάτο, όσο η κοινωνία μας είναι δυσλειτουργική, όσο η χώρα παραμένει ζούγκλα.
ΠΗΓΗ
http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου