Τρίτη 3 Απριλίου 2012

"ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΜΕ"


Η απόφαση των ναυτεργατών να απεργήσουν την Μεγάλη Τρίτη και την μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή τις ημέρες που ξεκινά η έξοδος του Πάσχα, είναι ενδεικτική της νοοτροπίας μας. Μιας νοοτροπίας  εκβιαστών, που βασανίζουν τους πάντες για να κερδίσουν  προσωπικά οικονομικά οφέλη.

Ολόκληρη η Ελλάδα λειτουργεί δυστυχώς με τον εκβιασμό ώς βασικό εργαλείο πίεσης. Και όσοι αγανακτούν με το πολιτικό σύστημα μόνο, καλά θα κάνουν να αγανακτήσουν και με όλους τους υπόλοιπους.


Με τον εκβιασμό – εκβιαστικά διλήμματα – λειτουργεί ο πολιτικός κόσμος. Όπως πχ σήμερα το δίλημμα μέσα ή έξω απο την Ευρώπη που θέτουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Κανείς δεν μας εξασφαλίζει οτι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη. Απλώς αυτά τα δυο κόμματα λένε οτι θέλουν να μείνουμε στην Ευρωπαική Ένωση και στο Ευρώ χωρίς όμως να πιστεύουν καν στο πρόγραμμα το οποίο μας παρουσιάζουν οι ευρωπαίοι ώς προυπόθεση για να παραμείνουμε. Και φυσικά χωρίς να το εφαρμόζουν στην πραγματικότητα. Προσποιούνται οτι το εφαρμόζουν, παίρνοντας μέτρα μόνο εις βάρος του ιδιωτικού τομέα και διατηρώντας όλα τα προνόμια τα δικά τους (των βουλευτών) και των ημέτερων. Εκβιάζουν την ψήφο μας, χωρίς να μπορούν να διασφαλίσουν την παραμονή μας στο Ευρώ.

Στο ίδιο παιχνίδι παίζουν και το ΚΚΕ που καθοδηγεί το ΠΑΜΕ έχοντας ώς στόχο την κατάλυση του κράτους, στο ίδιο παιχνίδι παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που χαιδεύει τα αυτιά των «αγανακτισμένων» προσπαθώντας να τους καπελώσει, στο ίδιο παιχνίδι παίζει η ακροδεξιά τρομοκρατώντας τις γριές με τους εγκληματίες - φορείς μικροβίων – βρωμιάρηδες μετανάστες.
Όλοι στο ίδιο κόλπο. Θα τρομοκρατήσω, θα εκβιάσω, θα ταλαιπωρήσω, θα δημιουργήσω πρόβλημα, θα περάσει το δικό μου.
Εκβιαστικά λειτουργούν και όλοι οι συνδικαλιστές. Κατεβάζουν τις διακόπτες, κλείνουν τα μουσεία, κλείνουν τα λιμάνια, ρίχνουν λάδια στους δρόμους, κλείνουν τα δικαστήρια, κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, όποιος έχει μαχαίρι και καρπούζι το κόβει κατά το δοκούν είς βάρος όλων των άλλων. Οι «βουβοί πολίτες» είναι τα θύματα.

Μαζεύονται δεκαπέντε επαγγελματίες συνδικαλιστές και κλείνουν την Πανεπιστημίου, ή την Βασιλίσσης Σοφίας σε ώρες αιχμής. Ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες για να κάνουν οι συνδικαλιστές το «κομμάτι» τους.
Θέλουν οι ναυτεργάτες να αποσυρθούν όλες οι τροπολογίες που τους αφορούν. Θέλουν δηλαδή να εξαιρεθούν απο το δράμα που ζεί η χώρα και απο τα βάρη που όλοι οι υπόλοιποι καλούμαστε να πληρώσουμε. Κλείνουν λοιπόν τα λιμάνια τις ημέρες που ξεκινάνε οι διακοπές. Δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν βγάλει εισητήρια. Σε όσους θέλουν να πάνε στο νησί τους για Πάσχα. Σε όσους θέλουν να πάνε διακοπές. Στις ακτοπλοικές εταιρίες. Στις νησιώτικες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ολόκληρο το χρόνο και περιμένουν το Πάσχα για να κάνουν τις πρώτες εισπράξεις τους. Στους ξένους τουρίστες που θα βρίζουν και θα μας φτύνουν και δικαίως. Στον κόσμο όλο, αρκεί αυτοί να εξαιρεθούν.

Τελικά ποιοί την πληρώνουν; Οι συνταξιούχοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι άνεργοι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, οι φτωχοί, οι μικροεπαγγελματίες, όσοι δεν έχουν φωνή και θορυβώδη συνδικαλιστικά όργανα. Σε κάθε περίπτωση την πληρώνουν οι ίδιοι. Όταν απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν απεργούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, όταν απεργούν οι ναυτεργάτες, όταν απεργούν οι ταξιτζήδες, όταν απεργούν οι φύλακες των μουσείων.

Και μαζί τους την πληρώνει η χώρα που χάνει το μοναδικό έσοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το έσοδο απο τον τουρισμό. Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει φέτος όταν το ΠΑΜΕ θα κορυφώσει τις κινητοποιήσεις κατά του τουρισμού. Θα κλείσουν λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικές οδοί, ξενοδοχεία, όλα. Όπως και πέρυσι. Όπως και κάθε χρόνο. Και τα μόνα χρήματα που είναι να έρθουν στη χώρα χωρίς να είναι δανεικά, δηλαδή τα χρήματα των τουριστών, δεν θα έρθουν. Και μετά θα απορούμε γιατί φουντάραμε.
Δυστυχώς, και το επαναλαμβάνω με κεφαλαία, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την κατάντια μας δεν φταίει μόνο το πολιτικό σύστημα. Αντί σήμερα όλοι να σκίζονται στη δουλειά, να αυξάνουν την παραγωγικότητα τους, να προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη παραγωγής και να κάνουν εξαγωγές, να μειώνουν τις τιμές όλων των προιόντων και υπηρεσιών για να κινηθεί η οικονομία, να στηρίζουν τον τουρισμό και να προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, κάνουν τα πάντα για να οδηγηθούμε στην πτώχευση.

Και όταν θα φτάσουμε στην πτώχευση – την οποία λόγω νοοτροπίας δεν θα αποφύγουμε ούτε με εκατό PSI - δεν θα φταίνε  μόνο οι πολιτικοί. Και αν έχει κέφια την ημέρα της πτώχευσης ο Πάγκαλος, θα έχει δίκιο να πεί: «Μαζί τα σκατώσαμε».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου