Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ


Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο πυκνώνουν οι ανοησίες για το μέλλον των ελληνοκοινοτικών σχέσεων. Το μεγαλύτερο σουξέ έχουν δύο θεωρίες που προωθεί πρωτίστως η κομπανία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη λέει ότι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν νοείται, γιατί... θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! Η δεύτερη θεωρία προκύπτει από την πρώτη. Αφού δεν τους συμφέρει να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, θα αναγκαστούν να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και θα συνεχίσουν να τη δανείζουν. Χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.
Ούτε να μεταρρυθμίσει την οικονομία, ούτε να μειώσει το κράτος, ούτε να εξυγιάνει τις υποδομές της, ούτε να παραγάγει περισσότερα. Τίποτε από αυτά δεν είναι αναγκαία - και πάντως δεν προβλέπονται στο πρόγραμμα της «κυβέρνησης της Αριστεράς». Αντίθετα προβλέπεται περισσότερο κράτος, αυξήσεις, επιδοτήσεις και πάσης φύσεως διευκολύνσεις προς τον λαό. Αρκεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Αλέξης.

Αυτές οι δύο θεωρίες έχουν στην ούγια την κουτοπονηριά. Και εισηγούνται να εκβιάσει η Ελλάδα τους εταίρους της. Οπως κάνουν οι βομβιστές αυτοκτονίας, να απειλήσει ότι θα αυτοανατιναχθεί και θα πάρει μαζί της τους υπολοίπους. Αρα δεν έχουν άλλη επιλογή: ρίχνουν το χρήμα και κόβουν την πλάκα για προγράμματα εξυγίανσης και άλλα τέτοια αντιλαϊκά.
Αυτές οι θεωρίες είναι έξω από την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Αλλά πρωτίστως έρχονται σε αντίθεση με τη θεμελιώδη αρχή σύστασης και λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης: την τήρηση των Συνθηκών. Την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Οι Συνθήκες μπορούν να τροποποιηθούν - όπως επιβάλλεται να συμβεί με το Μνημόνιο - αλλά δεν γίνεται να παραβιαστούν. Η Ευρώπη μπορεί να ταρακουνηθεί αν αφήσει την Ελλάδα να σκάσει κάτω σαν καρπούζι. Αλλά δεν θα διαλυθεί από αυτό. Αντίθετα, η διάλυση είναι σίγουρη αν αρχίσει να παραβιάζει η ιδία τις Συνθήκες της.
Με απλά λόγια: το νταηλίκι του Αλέξη δεν πουλάει, γιατί απλούστατα αντίκειται στη φύση της Ενωσης. Δηλαδή η Ελλάδα συνιστά πρόβλημα όσο είναι μέσα στην ευρωζώνη αλλά δεν συντάσσεται με τους κανόνες της. Και ας του εξηγήσει κάποιος ότι στην Ευρώπη ισχύει αυτό που έλεγε ο αμερικανός γελοιογράφος Τζέιμς Θάρμπερ: «Είναι προτιμότερο να ξέρεις κάποιες από τις ερωτήσεις, παρά όλες τις απαντήσεις».
ΠΗΓΗ

http://www.tanea.gr/proektaseis/?aid=4724554

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου