Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Γράφει ο Γ.Β
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή ζητάει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με σκοπό να συγκροτήσει κυβέρνηση Αριστεράς, στην οποία θα συμμετέχει και το ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα και ότι δεν σκοπεύει να βγάλει τη χώρα από το ΕΥΡΩ. Δεν έχω λόγους να πιστεύω , πως δεν λέει την αλήθεια.
Το ΚΚΕ μονότονα επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ΕΥΡΩ και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και ότι δεν προτίθεται σε καμιά περίπτωση να συμμετάσχει σε κανενός είδους κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση των δύο παραπάνω κομμάτων {στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται} ,είναι φανερό πως σε ένα τέτοιο θεμελιώδες ζήτημα{συμμετοχή στην Κοινότητα, έξοδος από το ΕΥΡΩ},κάποιος από τους δύο πρέπει να βάλλει νερό στο κρασί του.

Ή τοΚΚΕ θα συμβιβασθεί με την πραγματικότητα της  συμμετοχής της χώρας στην Κοινότητα ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετήσει τις απόψεις του ΚΚΕ περί αποχώρησης από το ΕΥΡΩ κ.λ.π.
Υπάρχει κάποιος σ'αυτόν τον τόπο ,που να πιστεύει ότι το ΚΚΕ μπορεί ν'αλλάξει γνώμη σε ένα τέτοιο κεφαλαιώδες θέμα;
Πάντως κυβερνητική συνύπαρξη με τον ένα να προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από το ΕΥΡΩ και τον άλλο  να θέλει την παραμονή της εκει, αποκλείεται λογικά να υπάρξει.
Εκτός και αν πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση,αλλά η περαιτέρω περιθωριοποίησή του και η εν συνεχεία λεηλάτηση της πολιτικής , συνδικαλιστικής και ιδεολογικής του παρουσίας μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου