Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΑΘΗΚΕ ΗΔΗ.............


Η Ευρώπη έστω και με ταλαιπωρία και με προστριβές και με καθυστερήσεις, τελικά θα προχωρήσει στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση της. 
Το ζήτημα είναι αν εμείς θα συμμετάσχουμε ή θα μείνουμε πίσω. Και η αλήθεια είναι οτι κανένας απο τους εταίρους μας δεν είναι διατεθειμένος να μας επιτρέψει να συμμετάσχουμε αν δεν προσπαθήσουμε πολύ και αν δεν δεχθούμε όλα ανεξαιρέτως όσα έχουν δεχθεί ώς κοινή πολιτική όλοι οι άλλοι ευρωπαικοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των «νοτίων» που κακώς εμείς θεωρούμε οτι είναι σαν και εμάς.
Διότι μη γελοιόμαστε, ούτε η Ιταλία, ούτε η Ισπανία, ούτε η Γαλλία δεν έχουν τα δικά μας προβλήματα δηλαδή το δικό μας άλυτο δημοσιονομικό πρόβλημα. Τα δικά τους σχετίζονται κυρίως με την απληστία των τραπεζικών τους συστημάτων και με τις φούσκες στα ακίνητα ενώ τα δικά μας σχετίζονται με έναν διεφθαρμένο δυσλειτουργικό και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα. Εκείνοι έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλες τις οδηγίες που επιβάλει η Ενωμένη Ευρώπη εμείς ακόμη κοροιδεύουμε για να προστατεύσουμε τους ημέτερους, τους κομματικούς μηχανισμούς και τα καρτέλ των ψηφοφόρων (συντεχνίες και κλειστά επαγγέλματα).

Η Ευρώπη λοιπόν για να επανέλθω στο θέμα, θα προχωρήσει γρήγορα σε οικονομική και πολιτική ενοποίηση.
Και θα το κάνει με τον τρόπο που προχωρούσε πάντα: Πρώτα θα ανακοινώσει οτι κάποια κράτη αποφάσισαν να εκχωρήσουν εξουσίες στις Βρυξέλλες (σε ευρωπαικούς θεσμούς) και στη συνέχεια θα καλέσουν όποια χώρα μπορεί να ακολουθήσει. Και θα ακολουθήσουν οι άλλες χώρες, ακόμη και οι νότιες, ενώ η Ελλάδα θα μείνει απέξω. Όπως ακριβώς έγινε και με την ΟΝΕ που έμειναν απέξω ένα πλήθος χώρες (ολόκληρο το πρώην ανατολικό μπλοκ) και εμάς μας έβαλε η κυβέρνηση Σημίτη με χίλια κόλπα και βάσανα.
Μπορεί δηλαδή τελικά να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ όσο αντέχει μέχρις ότου το εγκαταλείψει λόγω φτώχειας, αλλά να μην μπορέσει ποτέ να συμμετέχει στην Ενωμένη Ευρώπη.
Και δεν θα την αφήσουν να συμμετάσχει αν δεν υλοποιήσει όλα όσα θα προβλέπουν οι προυποθέσεις που θα οριστούν. Δεν θα μας πετάξουν έξω, αλλά θα μας αφήσουν πίσω.
Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε, οτι ξέρουμε οτι μάλλον «το τρένο» της Ενωμένης Ευρώπης, το χάσαμε ήδη.
Και ουδείς Ευρωπαίος δεν θα στεναχωρηθεί αν κρίνει κανείς απο τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν οτι η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών και των Γάλλων θέλουν την Ελλάδα εκτός  Ευρώ και το ίδιο θέλει η πλειιοψηφία των Ισπανών και αρκετοί Ιταλοί. Εξάλλου ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται το θέμα της Ελλάδας οι Γερμανοί, το γεγονός οτι ο Σόιμπλε δηλώνει ευθαρσώς οτι «οι Έλληνες δεν έχουν κάνει αρκετά», η παρουσία της Μέρκελ στο ματς της εθνικής Ελλάδος με την εθνική Γερμανίας, οι γελοίοι πανηγυρισμοί της, όλα δείχνουν οτι μας έχουν βάλει απέναντι και ότι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη της Ευρώπης το μήνυμα «αφήστε τους αυτούς».
Τώρα το θέμα είναι να δούμε εμείς τι θα κάνουμε και να αποφασίσουμε σε ποιό στρατόπεδο θέλουμε να βρισκόμαστε. Και αυτό θα γίνει αναγκαστικά κάποια στιγμή με δημοψήφισμα, όμως, ότι και να βγάλει το δημοψήφισμα, εμείς θα υποφέρουμε εξαιτίας της αδυναμίας μας να προσαρμοστούμε στον νέο κόσμο. Στον κόσμο της ενοποίησης των κρατών και των ηπείρων. Με την συμπεριφορά μας, συστηματικά επιλέγουμε την παραμονή μας στο παρελθόν και την εμμονή μας σε ένα μοντέλο διαφθοράς και κρατικισμού το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει στις νέες διεθνείς συνθήκες. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου