Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ


Δεν υπάρχει, νομίζω, αμφιβολία ότι το κεντρικό θέμα της προεκλογικής περιόδου είναι αν και κατά πόσο ξέρουν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουν στην περίπτωση που η μπλόφα τους έναντι των δανειστών μας δεν πιάσει και τα «πυρηνικά» τους δεν τους τρομάξουν. Και αν κάποιος αμφισβητεί ότι έτσι είναι, δεν έχει παρά να προσέξει τις απαντήσεις οποιουδήποτε μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβανομένου και του Τσίπρα, στα τηλεοπτικά «τραπέζια» που καθημερινά μετέχουν. Υπάρχει κανένας τους που να έδωσε μια στοιχειωδώς λογική απάντηση στο εύλογο ερώτημα για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που θ' ανακύψει αν κλείσει η στρόφιγγα των δανεικών;
Η συνηθέστερη απάντηση είναι η υπεκφυγή. Στην ερώτηση πού θα βρεθούν λεφτά για να λειτουργήσει το κράτος, το γυρίζουν στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στις καταστροφές που έχουν προκαλέσει, αλλά για την ταμπακέρα λέξη. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι έχουν κάνει οι άλλοι, είναι τι σχεδιάζουν ή τι μπορούν να κάνουν αυτοί. Εκτός κι αν διεκδικούν την εξουσία με στόχο να ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, διαλλακτικότεροι υποτίθεται, όπως ο Δραγασάκης, που αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες, αλλά ούτε κι αυτοί έχουν απάντηση για όσα θ' ακολουθήσουν μια ενδεχόμενη άρνηση των δανειστών μας ν' αποδεχτούν τις αλλαγές που αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Ουσιαστικά ζητάνε να εκχωρηθεί λευκή επιταγή για να την κάνουν ό,τι τους κατέβει.
Και υπάρχουν και κάποιοι ακόμη που πιπιλίζουν τις τελευταίες μέρες την καραμέλα της φοροδιαφυγής και τα όσα σοβαρά και τρομερά σχεδιάζουν σε βάρος της. Θα πιάσουν, λέει, τους φοροφυγάδες και απ' αυτούς θα προέλθουν τα χρήματα για να λειτουργήσει το κράτος. Ο ορισμός της κοροϊδίας. Αν περιμένουν οι συνταξιούχοι να πληρωθούν από την αποτελεσματικότητα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ φοβάμαι ότι θα νοσταλγήσουν την τρόικα.
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή οι πολιτικοί μας -και ειδικότερα εκείνοι των μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας- άλλα υπόσχονταν και άλλα έκαναν. Η πράξη αποδεικνύει ότι η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξοικειώθηκαν πολύ γρήγορα στις πρακτικές του ψεύδους, της αοριστολογίας και των υπεκφυγών, που ως αντιπολιτευόμενοι καταδίκαζαν. Δυστυχώς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου