Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ.......!

Προσυπογράφω το αυστηρό και επιτιμητικό ύφος του επικυρίαρχου Πολ Τόμσεν. Γιατί εμείς ανοίξαμε την πόρτα στην Τρόικα. Γιατί εμείς τους βάλαμε στον σβέρκο μας. Γιατί εμείς τους δώσαμε το μαχαίρι για να «σφάξουν» οι ξένοι μισθούς και συντάξεις. Και το χειρότερο; Γιατί εμείς - διά του εκλεγμένου πολιτικού, κυβερνητικού προσωπικού - αποδειχθήκαμε στην πορεία εντελώς ανίκανοι, εντελώς άχρηστοι και ολότελα αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι.

Παράδειγμα; Όχι ένα αλλά πολλά. Υποσχεθήκαμε ότι οι ξεχαρβαλωμένοι μηχανισμοί θα καταφέρουν να εισπράττουν επιπλέον ένα δισεκατομμύριο φόρους ετησίως. Δεν το κάναμε.

Παράδειγμα;

Υποσχεθήκαμε ότι θα ανοίξουμε τα δεκάδες θεόκλειστα επαγγέλματα. Δεν το κάναμε.

Υποσχεθήκαμε ότι θα εφαρμόσουμε νέα φορολογική νομοθεσία όπου με συνοπτικές διαδικασίες θα τσεκάρουμε και θα τιμωρούμε τους κλέφτες. Δεν το κάναμε.

Υποσχεθήκαμε ότι θα ξεφουσκώσουμε το αχόρταγο μπαλόνι του προσωπικού των κρατικών υπηρεσιών. Δεν το κάναμε.

Υποσχεθήκαμε ότι θα εκμηδενίσουμε την εκτεταμένη φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που ετησίως καταλήγει στα τέσσερα δισεκατομμύρια euros. Δεν το κάναμε.

Υποσχεθήκαμε ότι θα πριονίσουμε τις σπατάλες. Δεν το κάναμε.

Υποσχεθήκαμε ότι θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη εκτόξευση των τιμών των τροφίμων. Δεν το κάναμε.

Επομένως. Αμ, παραγωγή δεν έχετε. Αμ, φορολογική μεταρρύθμιση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δεν κάνετε. Αμ, το υπέρβαρο προσωπικό του Δημοσίου δεν το ελαφρύνατε. Αμ, τα κλειστά επαγγέλματα δεν τα ανοίγετε. Αμ, τίποτα επί της ουσίας δεν κάνετε. Άρα πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι. Που πάει να πει ότι η λύση είναι μία και μοναδική. Κόψε μισθούς και κόψε την σύνταξη του ετοιμοθάνατου συνταξιούχου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Τόμσεν και η παρέα του - πράγμα που θα έκανες κι εσύ αν ήσουν στην θέση τους - δεν πιστεύουν καμία από τις υποσχέσεις περί ισοδύναμων μέτρων που διαλαλούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Αυτοί σου λέει, είναι εντελώς αφερέγγυοι και ανίκανοι. Αυτοί οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της εξαθλίωσης των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων. Αυτοί και μόνο αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την επιβολή αυτών των εξωφρενικών μέτρων. Αυτοί οι υποκριτές. Που με τα φερέφωνά τους εκτοξεύουν μύδρους εναντίον της κυνικής Τρόικας.

Πράγμα που σημαίνει κάτι ακόμα πιο αξιοθρήνητο και υποτιμητικό για τους εκπροσώπους που έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός. Όχι μόνο δεν έχουν το στοιχειώδες θάρρος και την ελάχιστη σοβαρότητα να ομολογήσουν δημοσίως την χρεοκοπία τους, αλλά από πάνω σαν τα πρωτάκια του Νηπιαγωγείου, κρύβονται πίσω από τον μπαμπούλα που λέγεται Πολ Τόμσεν.

Ρε αθεόφοβε ποια ισοδύναμα και ποια κουραφέξαλα. Γιατί σε τελευταία ανάλυση αν πραγματικά θέλεις να είσαι εθνικά υπερήφανος, τότε μία η λύση. Διώξε τoν Τόμσεν και ζήσε με όσα ετησίως εισπράττεις και βάζεις στον Δημόσιο κορβανά. Δεν θέλεις μπαμπούλα της Τρόικας; Απόδειξη!
ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=475844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου