Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΜΠΛΟΦΑ ?

Γράφει ο Γ.Β.
Στην πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων , ότι αν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές καταψηφιστούν , τότε θα προσφύγει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών .
Ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφασή του , επικαλούμενος τον χαρακτήρα που έχει δώσει η αντιπολίτευση στις επικείμενες εκλογές , χαρακτήρα καθαρά πολιτικο- αντιμνημονιακό.

Χαρακτήρα αποδοκιμασίας {μέσου των υποψηφίων που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές } της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής που ασκεί , ύστερα απο την είσοδο της χώρας κάτω από διεθνή επιτήρηση.

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης δεν την ζήτησε μόνο η αντιπολίτευση , αλλά και ένα μέρος των ΜΜΕ, επώνυμοι δημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές κ.λ.π. Όλοι οι προαφερόμενοι επικαλούνταν σαν αιτία το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση να παίρνει τις αποφάσεις που παίρνει. Κι αυτό διότι οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έλεγε προεκλογικά.
Υποστήριζαν πως την ανισορροπία αυτή , μόνο μία προσφυγή στις κάλπες θα μπορούσε να διορθώσει, έτσι ώστε ο λαός να εκλέξει κυβέρνηση η οποία θα έχει δεσμευτεί για τις αποφάσεις που θα έπερνε μετεκλογικά .
Αυτά έλεγαν κάποιοι πριν ο ΓΑΠ πει στην διακαναλική του συνέντευξη , ό,τι αναφέραμε στην αρχή .

Θα ανέμενε κανείς , ότι όλοι όσοι επικαλούνταν την αναγκαιότητα καταψήφισης της κυβέρνησης και μάλιστα προέτρεπαν ανοικτά τους πολίτες να το κάνουν, θα πανηγύριζαν για αυτά που είπε ο πρωθυπουργός.
Θα πανηγύριζαν γιατι ετσι θα δινόταν η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους και να αναθεωρήσουν ενδεχόμενα τις κομματικές τους επιλογές εναρμονίζοντας την βούληση τους με μία άλλη κυβέρνηση της προτίμησής τους.

Δεν το είδαμε όμως αυτό.
Αντίθετα ενα σύννεφο διαμαρτυριών και καταγγελιών ξεσηκώθηκε. Ολοι στράφηκαν εναντίον του ΓΑΠ κατηγορώντας τον για εκβιασμό (απο πότε οι εκλογές θεωρούνται εκβιασμός?) για ανευθυνότητα και άλλα, των οποίων ουκ έστιν αριθμός.

Σε μένα τον απλό πολίτη αυτό λέγεται επιεικώς υποκρισία και ανευθυνότητα και είναι συνέχεια μιας πρακτικής που συνέβαλε να οδηγηθεί η χώρα εδώ που έφθασε.
Απο την στιγμή που η αντιπολίτευση έδωσε σστις επικείμενες εκλογές τον χαρακτήρα που έδωσε (καθαρά κομματικό- πολιτικό) και ερμήνευσε εκ των προτερων το αποτελεσμα των εκλογών σαν φιλομνημονιακό ή αντιμνημονιακό, ανέλαβε και την ευθύνη των εξελίξεων που δρομολόγησε αυτή η επιλογή της.
Ολα τα άλλα ειναι ανεύθυνες κουβέντες και κούφια λόγια για να περνάει η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου