Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

MNHMONIAKOI KAI ANTIMNHMONIAKOI

Γράφει ο Γ.Β
Είμαστε ένας λαός που φτιάχνει πολύ εύκολα  φανταστικούς εχθρούς .Κάθε φορά , που κάτι δεν πάει καλά στον τόπο μας , εί μαστε έτοιμοι να χτίσουμε ολόκληρες θεωρίες που αποδεικνύουν οτι κάποιοι συνωμοτούν εναντίον της χώρας.
Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει πάρα πολύ καλά , όλοι αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της κοινωνίας και -επαναλαμβάνω-  ωφελούνται από το τι γνώμη έχει ο κόσμος για διάφορα θέματα.
Κάθε φορά λοιπόν που η πραγματικότητα δεν ευνοεί τις δικές τους επιδιώξεις , εφευρίσκουν φανταστικούς εχθρούς , για να στρέψουν προς εκείνη την κετεύθυνση την προσοχή του κόσμου και να  μένουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο.Αυτή είναι μια πρακτική που έρχεται από παλιά και συνεχίζει να εφαρμόζεται με αρκετή επιτυχία ,είναι αλήθεια.
Τώρα τελευταία,   τα σκήπτρα αυτής της   συνωμοσιολογίας τα έχει πάρει η επονομαζόμενη Τρόϊκα και το Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση για να πάρει λευτά και να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Οι πολιτικοί και όλο το σύστημα που στηρίζει τη νομεγκλατούρα της εξουσίας , καταφέρεται απ'το πρωί μέχρι το βράδυ εναντίον του μνημονίου και της τρόικας. Αυτοί φταίνε για όλα!!!
Αυτοί καταστρέφουν τον τόπο με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Ο κόσμος ,οι πολίτες αυτής της χώρας ,η κοινωνία ολόκληρη ,τα κόμματα  δεν φταίνε σε τίποτα!!!
Όσοι δανείζονταν τόσα χρόνια πέρα από της δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας και γαλούχησαν μια κοινωνία να ζει με δανεικά , δεν φταίνε για τίποτα.
Ο κόσμος που αποδέχτηκε , στήριξε και αγωνίστηκε για να παγιωθεί αυτός ο τρόπος ζωής , ούτε αυτός φταίει.
Ο κόσμος όμως τώρα νιώθει το χαλί να φεύγει κάτω απ'τα πόδια του. Και βέβαια οικονομικά υποφέρει,από τα μέτρα  που του επιβλήθηκαν.
Και είναι παράδοξο να πιστεύει πως για όλα φταίε το μνημόνιο .Εχει κυριολεκτικά αποπροσανατολιστεί από τις διάφορες δηλώσεις υπευθύνων και μη και δεν ξέρει τι να πρωτοπιστεψει
Σε λίγες μέρες έχουμε δημοτικές εκλογές. Οι πολιτικοί μας σε μια κορυφαία επίδειξη κομματισμού και ανευθυνότητας μας υποδεικνύουν να μην ψηφίσουμε τους καλύτερους, αλλά όσους είναι υπερ ή κατα του μνημονίου{ανάλογα με το ποιο κόμμα κάνει την υπόδειξη}Μας λένε δηλαδή οι πολιτικοί μας, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται ανθρώπους ικανούς για να πάμε μπροστά, αλλά κομματικά ανδρείκελα πλήρως εξαρτημένα.
Πολλοί βέβαι θα πούν. Τι να κάνει ο κοσμάκης ? Οι απλοί άνθρωποι είναι αγράμματοι και ανημέρωτοι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι να αποφασίσουν.
Συγγνώμη. Αν οι πολίτες είναι αγράμματοι. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ενημερώνονται . Αν εκλέγουν κυβερνήσεις έτσι για να περνάει η ώρα  Ας μη διαμαρτύρονται πως τους φταίνε οι άλλοι.
Απλά εισπράτουν αυτό που  τους αξίζει και όχι ενδεχόμενα αυτό που δικαιούνται .Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου