Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ή ΥΠΕΡΒΟΛΗ;

Γράφει ο Γ.Β.
Το ότι είμαστε λαός της ακραίας υπερβολής , είναι γνωστό. Το ότι μας εντυπωσιάζει το εύκολο και το επιφανειακό , το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το ότι υιοθετούμε χωρίς περίσκεψη εντυπωσιακά συνθήματα και παραμύθια σαν πραγματικότητα,δυστυχώς είναι κι αυτό αλήθεια.
Οι πάντες σήμερα στη χώρα μας .καταφέρονται εναντίον της λεγόμενης Τροϊκας.Οι τρεις αυτοί άνθρωποι παρουσιάζονται από πολιτικούς,δημοσιογράφους, ΜΜΕ κ.λ.π.σαν η προσωποποίηση της  σκληρότηταςκαι της ασπλαχνίας, κάτι περίπου σαν στρατός κατοχής που μας κάθησε με τη βία στο σβέρκο.
Τα στελέχη αυτά των διεθνών οργανισμών, εμφανίζονται να μην λογαριάζουν  καθόλου τις ανάγκες των απλών ανθρώπων , ετσιθελικά και με έλειψη κάθε ίχνους ευαισθησίας, μειώνουν τους μισθούς του κοσμάκη , αυξάνουν υπέρμετρα τους φόρους, καταργούν τα δώρα των εργαζομένων κ.λ.π
Όλοι όσοι διοχετεύουν στο λαό αυτή την εικόνα , την παρουσιάζουν ελειπή και παραποιημένη.Ξεχνούν ηθελημένα πως η Τροϊκα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τους εκτελεστικούς εκπροσώπους των δανειστών της Ελλάδας.
Των δανειστών που εμείς μόνοι μας απευθυνθήκαμε ζητώντας να μας δανείσουν 110 δις ευρώ, Το ότι χάσαμε ένα τμήμα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, είναι γεγονός. Το ότι κοντύναμε την πολιτική μας αυτοτέλεια , είναι αλήθεια.Όχι όμως επειδή μας το επέβαλε με τη βία η τροϊκα . Εμείς φταίμε γι αυτό.Δικές μας αμαρτίες πληρώνουμε, έτσι όπως καταντήσαμε την πατρίδα μας.
Οι δανειστές μας λοιπόν - όπως και κάθε δανειστής- μας έδωσαν το δάνειο που ζητήσαμε, αφού βεβαίως έβαλαν τους δικούς τους όρους , τους οποίους και αποδεχτήκαμε,υπογράφοντας σχετική δανειστική σύμβαση{μνημόνιο}.
Κοντά στα άλλα λοιπόν που περιλαμβάνει αυτή η σύμβαση{για τα οποία μπορεί να γίνει πολλή συζήτηση} αναφέρονται και τα παρακάτω, τα οποία η Ελληνική Δημοκρατία υποχρεούται να πραγματοποήσει σ'ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα:
1} Να περικόψει τις σπατάλες στον τομέα της υγείας, που είναι ασύληπτες σε μέγεθος..
2}Να μειώσει τη φοροδιαφυγή,για να πληρώσουν κάποτε φόρο και οι κατέχοντες.
3}Να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία.
4}Να δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο, που θα επιτρέπει την ευθυγράμμιση των αποδοχών των εργαζομένων με την παραγωγικότητα, στο επίπεδο της επιχείρησης.
5}Να εξαφανίσει επιτέλους τα ελείμματα των ΔΕΚΟ , που σαν βρόγχος απειλούν να πνίξουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
6} Να πάρει μέτρα για τον καλύτερο έλεγχο των δημοσίων δαπανών.
7}Να γίνει απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
8}Να λάβει η κυβέρνηση της Ελλάδος τις κατάλληλες αποφάσεις , ώστε να αρθούν τα 30 σημαντικώτερα εμπόδια .που δυσκολεύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.
9}Να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα τις είσπραξης των φόρων από το κράτος.
Κάθε πολίτης που δεν φορά παρωπίδες και δεν παρασύρεται από εύκολους εντυπωσιασμούς  διερωτάται λοιπόν:
Υπάρχει Έλληνας που μπορεί να διαφωνίσει με τα παραπάνω;
Υπάρχει πολίτης σ'αυτή τη χώρα που να μην πιστεύει πως όλα αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες;
Εαν υπάρχουν τέτοιοι πολίτες ή πολιτικοί ,ας βγουν να το πουν ανοικτά με επιχειρήματα και όχι με φωνές και συνθήματα.
Εαν όχι, προς τι οι αντιδράσεις;
Απλά από συνήθεια ή επειδή κάποιοι δεν θέλουν ν'αλλάξει τίποτε και ποτέ σ'αυτόν τον τόπο;
Ας σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω,περιλαμβάνονται στις διακηρύξεις και τα προγράμματα τουλάχιστον δύο κομμάτων, τα οποία όμως ουδέποτε τόλμησαν να τα υλοποιήσουν.Και το πιο περίεργο.Το ένα εξ αυτών έχει επιδοθεί σ'ένα αντιμνημονιακό αγώνα εφ'όλης της ύλης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου