Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ: ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ!!!

Γράφει ο Γ.Β.
Ό,τι διαβάζουμε σήμερα στον τύπο υπερβαίνει και την πιο νοσηρή φαντασία.Και προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην πλειοψηφία των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία στενάζουν κάτω από την πίεση των μέτρων της κυβέρνησης.
Στελέχη της κυβέρνησης-γράφουν οι εφημερίδες-πως μεσολαβούν στους αρμόδιους υπουργούς για λογαριασμό επαγγελματικών κλάδων (δικηγόροι,φαρμακοποιοί,μηχανικοί κ.λ.) προκειμένου να πετύχουν ώστε το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους να γίνει κατά τρόπο ήπιο και όχι ουσιαστικό, όπως απαιτεί το μνημόνιο και η τρόικα.
Στόχος τους είναι να μη γίνει μια πραγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα πολλών πτυχών της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, αλλά να παιχτεί ένα υπόγειο παιχνίδι, έτσι για τα μάτια του κόσμου.
Να κοροϊδέψουμε δηλαδή τους εαυτούς μας για μια ακόμη φορά και να αφήσουμε τις τριτοκοσμικές δομές της κοινωνίας μας απείραχτες.
Να συνεχιστεί η προστασία των συμφερόντων ολόκληρων επαγγελματικών  κλάδων, που έγιναν με νομοθετήματα-ρουσφέτια όλων των κυβερνήσεων-σε βάρος του υπόλοιπου πληθυσμού της χώρας.
Ακόμα και αυτή την ώρα που η τύχη της Ελλάδος παίζεται στις λεπτομέρειες κάποιων γραφείων, η πολιτική τάξη προσπαθεί με τερτίπια και παρεμβάσεις ανήθικες και ακατανόητες να διασώσει προνόμια και συμφέροντα, που αποκτήθηκαν σε βάρος των πολιτών σε άλλες εποχές. Και αυτό γίνεται με πρωτοβουλία-διαβάζουμε στον τύπο-υπουργών της κυβέρνησης.Αυτών τον ιδίων που έχουν αποδεχθεί τις διατάξεις του μνημονίου και πριν από λίγες μέρες ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2011!!!
Προκαλεί κατάπληξη και οργή το γεγονός,πως όταν έγινε η περικοπή δώρων, μισθών κ.λ. κανείς από τους θιγομένους δεν ρωτήθηκε. Όταν πάρθηκαν τα βίαια μέτρα σε βάρος συνταξιούχων και μισθωτών, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τι θα γίνουν, πως θα περάσουν και πια θα είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων στο μέλλον.
Όταν ήρθε η ώρα των ΔΕΚΟ, άρχισαν οι μακρόσυρτες συζητήσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμα.Προσοχή!Μην πιέσουμε πολύ  την κομματική αριστοκρατία!!!
Ήρθε επιτέλους και η ώρα να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα κλειστά επαγγέλματα.Να προωθήσει τον σχετικό νόμο για το άνοιγμά τους και την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για νέες επαγγελματικές πρωτοβουλίες.Και η κυβέρνηση κόντεψε να πέσει.Γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για το πως θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα, γιατί φαίνεται πως το διακύβευμα των προνομίων είναι τόσο σημαντικό, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποστασίες.
Ωστόσο μπορεί κάποιος να μας πει αυτά τα κλειστά επαγγέλματα με τα κατοχυρωμένα ποσοστά κέρδους, των ελάχιστων αμοιβών και διαφόρων ειδικότερων συμφερόντων, τι φόρους πληρώνουν; Πόσο συμμετέχουν στα γενικά βάρη της χώρας;
Είναι να κλαίει κανείς για το κατάντημα αυτού του τόπου. Να οργίζεται για τις πρακτικές των μελών του κοινοβουλίου, τις κοντόφθαλμες αντιλήψεις τους και τις επιρροές συμφερόντων που αποδέχονται.
Φοβάμαι ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράματα, γρήγορα οι πολίτες θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα αρχίσουν να διαδηλώνουν όχι για την πίεση που δέχονται στα εισοδήματα τους, αλλά υπέρ του μνημονίου και της τρόικας!!!
Γιατί φαίνεται πως χωρίς τη δική τους παρουσία, τίποτα δε μπορεί να περπατήσει σε αυτόν τον τόπο.Και αν κάτι επιχειρηθεί θα είναι επιφανειακό, άτολμο και προσχηματικό.Άλλωστε το γεγονός πως ασχολούμαστε τώρα-κατ'ανάγκην-με προβλήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί πριν σαράντα χρόνια τα λέει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου