Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΒΙΑ

Γράφει ο Γ.Β.
Προχθές ένας βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου γρονθοκοπήθηκε άγρια λίγα μέτρα έξω από τη βουλή των Ελλήνων. Ήταν ο Κ. Χατζηδάκης, πρώην υπουργός και νυν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.
Ο βουλευτής περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο , όταν μία ομάδα από πολίτες{;}, διαδηλωτές{;} ή άλλης αγνώστου ιδιότητας, του επιτέθηκαν και με αλλεπάλληλα χτυπήματα στο πρόσωπο, τον έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου.
Πολλοί δημοσιογράφοι στην Ελλάδα ,συνέδεσαν το περιστατικό με τα μέτρα της Κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και την αγανάκτηση που προκάλεσαν στους πολίτες, οι οποίοι διαδήλωναν την αντίθεσή τους στους δρόμους της Αθήνας.
Ένας αρχηγός κόμματος αποκάλεσε το γεγονός απλά "δυσάρεστο επεισόδιο",ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  το χαρακτήρισε  "προβοκάτσια". Δηλαδή κάποιοι ύποπτης προέλευσης και σκοτεινών συμφερόντων τύποι, έδειραν ανηλεώς τον βουλευτή με στόχο να υπονομεύσουν των αγώνα των διαδηλωτών εναντίον του μνημονίου.
Δεν καταδικάστηκε δηλαδή τόσο η βίαιη πράξη αυτή καθ'αυτή ,με ό,τι περικλείει η απαράδεκτη και φασιστική επίθεση εναντίον ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπου, αλλά η πιθανολογούμενη εξυπηρέτηση σκοτεινών στόχων και σκοπιμοτήτων.
Η αντιμετώπιση του βίαιου και απαράδεκτου αυτού περιστατικού από μερίδα τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των δημοσιογράφων, είναι το λιγότερο λάθος.
Καμιά δικαιολογία και κανένα άλλοθι δεν μπορεί να αναγνωριστεί στον οποιονδήποτε για την πραγματοποίηση τέτοιων βίαιων ενεργειών, που αποτελούν εν δυνάμει θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα όμως, το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη.Και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και το τελευταίο. Μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης κρίσης και παρακμής ,όπου η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων είναι καθημερινό φαινόμενο, πολλά μπορούν να συμβούν.Ποιό θα είναι το τέλος αυτής της ιστορίας όταν:
-Οι πολιτικοί παρουσιάζοντα συλλήβδην σαν σπείρα  που έχει κατακλέψει την Ελλάδα  και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας;
-Υιοθετείται εντελώς αβασάνιστα και δημαγωγικά το σύνθημα "να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν" υπονοώντας ότι το χρέος των 350 δις το δημιούργησαν οι πολιτικοί με τις κλεψιές τους.
Δεν έχω καμία διάθεση να γίνω απολογητής των πολιτικών, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς με τις πράξεις τους και τις παραλήψεις τους έχουν ζημιώσει τη χώρα .
Το να γίνονται όμως στόχοι μόνο αυτοί-και μόνο αυτοί-και να αφήνονται στο απυρόβλητο όλοι οι υπόλοιποι φοροφυγάδες, συνδικαλιστές, συντεχνίες ,δημοσιογράφοι,αλλά και το σύνολο που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία  αναπτύχθηκε το σάπιο,ανίκανο και αναποτελεσματικό αυτό πολιτικό σύστημα είναι το λιγότερο λάθος .Είναι σκόπιμη παραπλάνηση.
Αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν κράτος ,πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια κατάφατσα.Και η αλήθεια είναι πως κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του πάνω από 24 ώρες ,αν δεν έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία ,η οποία το τροφοδοτεί συνέχεια και το στηρίζει με τις ανοχές και την αποδοχή του.
Αν θέλουμε λοιπόν να αποφύγουμε να γίνει η κοινωνία μας ζούγκλα , ας είμαστε συγκρατημένοι. Ας μη στοχοποιούνται ασυγκράτητα και ανεξέλεγκτα ότι κινείται δίπλα μας και προπαντός να μην σπέρνονται μίση και πάθη ,που όλοι μας ξέρουμε που θα οδηγήσουν κάποια στιγμή.Γιατί η βία είναι μείζον πρόβλημα για κάθε κοινωνία ,απ'όπου και αν προέρχεται αυτή.

2 σχόλια:

  1. η τοποθετηση σου ειναι αρτια και ακριβης. Δεν ειναι μοναχα η πολιτικη αναλυση της επιθεσης αλλα η επιθεση καθαυτη σε εναν ανθρωπο. Βεβαια εγω εδω και καιρο δε μιλαω μονο για επιθεσεις σε ανθρωπους (μην ξεχνας πως πριν λιγους μηνες ειχαμε και νεκρους), αλλα και στην δημοσια/ιδιωτικη περιουσια που παλι εμεις καλουμαστε να την πληρωσουμε. Βανδαλιστες σαν αυτους δεν εχουν κανενα οραμα για τη χωρα τους, καμια ελπιδα, κανεναν στοχο για να προσπαθησουν, οποτε απλα, καταστρεφουν :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή