Γράφει ο Γ.Β.
Μεταξύ των διαφόρων περιστατικών και στοιχείων που αποκαλύπτονται κατά καιρούς στην ιστοσελίδα wikileaks,είναι και τα διαμειφθέντα στη συνάντηση που είχε στις 22-1-2010 ο τότε Έλληνας υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Σπέρχαντ.
Ο Έλληνας υπουργός - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- φέρεται να έχει πει στον συνομιλητή του μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική ΚΥΠ "είναι ένα τίποτα", ότι " δεν υπηρετεί το ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας" και ότι "αυτό είναι κάτι πολύ δυσάρεστο, ωστόσο όμως είναι πραγματικότητα"
.
Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που ο πρέσβης μιας ξένης χώρας,πρέπει να γνωρίζει την άθλια κατάσταση ,στην οποία βρίσκεται μια ευαίσθητη, όσο και κρίσιμη υπηρεσία. Μια υπηρεσία που ασχολείται με την ασφάλεια της χώρας , αλλά και των πολιτών.
Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούσε αυτή η αποκαλυπτική {για την απαράδεκτη κατάσταση της ΚΥΠ}συζήτηση;Τι επεδίωκε ο κ. Χρυσοχοϊδης;
Δεν είμαι καθόλου πικρόχολος και κρατώ αποστάσεις από κάθε είδους φανατισμό.Αγνοώ άλλωστε τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.Το περιεχόμενό της όμως -έτσι τουλάχιστον όπως δημοσιεύτηκε-μοιάζει περισσότερο με απολογία του Έλληνα υπουργού, για την αποτελεσματικότητα των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.Εκτός και αν ήταν προγραμματισμένη αναφορά προς την υπερδύναμη ,καθόλου βέβαια κολακευτικό για την χώρα και τον υπουργό που την έκανε.
Δεν επιθυμώ πραγματικά να με παρασύρει η υπερηφάνειά μου {ή όση έχει μείνει πια από αυτή} σε χαρακτηρισμούς , που δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κάνω. Ωστόσο θέλω με εντελώς καλοπροαίρετη διάθεση να ρωτήσω τον υπουργό:
Τι υπηρεσία προσέφερε στην πατρίδα του , όταν έδινε αυτές τις πληροφορίες στον ξένο πρεσβευτή; Πίστευε πραγματικά πως εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα {όπως ορκίστηκε να κάνει} κατηγορώντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες της πατρίδος του;
Θα βρεθούν βέβαια πολλοί και θα πουν : Δεν γνωρίζουν οι ξένοι σε τι κατάσταση βρίσκεται η σημερινή Ελλάδα; Ασφαλώς και γνωρίζουν.Το να πιστοποιείται όμως αυτό από τον καθ'ύλη αρμόδιο υπουργό της Ελληνικής δημοκρατίας με αυτό τον τρόπο, είναι κάτι διαφορετικό.Γιατί τότε η φράση "η Ελληνική ΚΥΠ είναι ένα τίποτα" αλλάζει κατεύθυνση και στρέφεται ενάντια σ'αυτόν που την ξεστόμισε.Το περιεχόμενό της αφορά πλέον κυρίως τον πολιτικό προϊστάμενο της κρατικής υπηρεσίας και λιγότερο την ίδια την υπηρεσία.Θίγει ευθέως τη δράση , τα έργα και την ικανότητα του υπουργού να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου