Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γράφει ο Γ.Β.
Προσωπικά ,αλλά πιστεύω και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ,αντιμετωπίζει με καλή διάθεση τη δυστυχία και τον πόνο των λαθρομεταναστών . Κατανοεί πλήρως τις αιτίες που τους ανάγκασαν να ταξιδέψουν από τα πέρατα του κόσμου με το όνειρο  μιας καλύτερης ζωής.
Είναι γνωστή η συμπεριφορά των συμπολιτών μας τα τελευταία 20 χρόνια , όπου οι μετανάστες αντιμετωπίστηκαν φιλικά από την κοινωνία , τους προσφέρθηκε δουλειά και απ'τη μεριά τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του τόπου.

Αυτή η φιλική στάση της χώρας , φαίνεται όμως ότι θεωρήθηκε αδυναμία.Κι έτσι άρχισαν να συρρέουν στον τόπο μας από όλες τις χώρες της Αφρικανικής και Ασιατικής ηπείρου εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι,βοηθούντων και του μεγάλου μήκους των συνόρων μας ,που δεν φυλάσσονται βεβαίως και με τον πλέον ασφαλή τρόπο.
Οι κατά κύματα εισερχόμενοι λαθρομετανάστες,προέρχονται από παντού και έχουν περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε πολιτισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με το δικό μας. Επόμενο λοιπόν είναι , η ενσωμάτωσή τους με την Ελληνική κοινωνία να είναι πολύ δύσκολη εως αδύνατη.Και ακόμα πιο φυσικό να διεκδικούν ότι τους είναι αναγκαίο και απαραίτητο , προκειμένου να κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη.
Η Ελλάδα είναι γνωστό , πως είναι μια χώρα μικρή και οι δυνατότητες αφομοίωσης ετερογενών πληθυσμών περιορισμένες μέχρι ανύπαρκτες. Ειδικά την περίοδο  που διανύουμε με την οικονομική κρίση να μαστίζει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού και το λαό να αισθάνεται ιδιαίτερη αγωνία και ανασφάλεια.
Το πρόβλημα εξ ορισμού φαντάζει δύσκολο έως εκρηκτικό,με πτυχές και παραμέτρους που άπτονται ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ,μελλοντικής πληθυσμιακής σύνθεσης , εθνικής ασφάλειας, κοινωνικής οργάνωσης και οικονομίας.
Απαιτείται εδώ και τώρα να καθίσουν οι υπεύθυνοι και να μελετήσουν όλες τις πλευρές του πολυσύνθετου προβλήματος ,που δεν είναι μόνο η ανθρωπιστική του όψη, όπως υποκριτικά  διατείνονται κάποιοι.Χρειάζεται να παρθούν σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της χώρας και πρέπει να ληφθούν τώρα.
Αν οι παράνομα  εισερχόμενοι στη χώρα, αρχίσουν να μη σέβονται ανοικτά τα δικαιώματα των νομίμων κατοίκων αυτής της χώρας,καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια ,και  σταματούν με τη βία τη λειτουργία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας . Και τότε το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο. Πρωτίστως για τους μετανάστες.
Είναι αυτοί που πρέπει να κατανοήσουν πως η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι , ούτε απεριόριστες δυνατότητες έχει να δέχεται ξένους πληθυσμούς.Προ πάντων όμως ότι έχει νόμους ,τους οποίους η Ελληνική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εφαρμόζει στο ακέραιο.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΠΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο "ΦΟΒΕΡΟΣ" ΠΡΥΤΑΝΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή