Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Γράφει ο Γ.Β.
250 πολίτες ξένων χωρών ,εισήλθαν κάποια στιγμή{ή σε διαφορετικές χρονικές στιγμές} παράνομα στην Ελλάδα. Η χώρα που τους φιλοξενεί δεν γνωρίζει τίποτα για τα προσωπικά τους στοιχεία. Ούτε από που κατάγονται ,ούτε από που ήρθαν, πώς ονομάζονται ή ποιό είναι το ποινικό παρελθόν τους.
Οι άνθρωποι αυτοί καθοδηγούμενοι από στελέχη ντόπιων κομματικών σχηματισμών και προκειμένου να πιέσουν την πολιτεία να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα δικαιολογητικά νομιμοποίησής τους, αποφασίζουν να προβούν σε συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες.

Πληροφορούνται από τους Έλληνες καθοδηγητές τους τα περί πανεπιστημιακού ασύλου και ξεκινώντας από διάφορα σημεία της χώρας , συναντώνται στην Αθήνα όπου καταλαμβάνουν ένα δημόσιο κτήριο{νομική σχολή}. Η σχολή σταματάει να λειτουργεί και τα μαθήματα διακόπτονται.
Οι 250 λοιπόν καταληψίες αφού μπήκαν παράνομα στη χώρα ,έμειναν παράνομα ,κινήθηκαν παράνομα, κατέλαβαν παράνομα δημόσιο κτήριο και ζητούν να τους δοθεί παράνομα η νομιμοποίησή τους.
Σε όλη αυτή την ιστορία αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο δεν είναι τόσο η ανευθυνότητα κάποιων κομματικών μηχανισμών και οι επικίνδυνες σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω τους, όσο η ανάδειξη  για μια ακόμα φορά  ενός κράτους παράλυτου που παρέμεινε απλός θεατής , Ένας θεατής που ούτε κατάλαβε τις επικίνδυνες πτυχές του προβλήματος ούτε ,φοβάμαι μπόρεσε να αποτρέψει τις συνέπειές του.
Μετά τις πρυτανικές αρχές που με δηλώσεις "ήξεις-αφίξεις"παρατείνουν την παράνομη κατάληψη του χώρου ,έχουμε τους υπόλοιπους παράγοντες του κράτους που αναμένουν τις πρώτες να κάνουν το απαιτούμενο βήμα για την εκκαθάριση της υπόθεσης.
Και οι μέρες περνούν. Το πρόβλημα διογκώνεται επικίνδυνα εσωτερικά ,αλλά και εξωτερικά με την διεθνή εικόνα της χώρας να υφίσταται νέες επιθέσεις και κριτική για ανικανότητα του κράτους , αναποτελεσματικότητα κ.λ.π.
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους αυτοί που εμπνεύσθηκαν και πρωτοστάτησαν σ'αυτή την  ιστορία.Ούτε μπορώ να εκτιμήσω τις συνέπειες του εγχειρήματος τους  .Για ένα μόνο είμαι βέβαιος: Ότι υπονόμευσαν σε επικίνδυνο βαθμό τις φιλικές διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στους μετανάστες κάθε είδους και κάθε μορφής.
Εκτός και αν αυτός ήταν ο στόχος τους .Την δημιουργία δηλαδή μιας κοινωνικής αναταραχής με άξονα το μεταναστευτικό στοιχείο που βρίσκεται στη χώρα .Μια αναταραχή που θα  λειτουργούσε σαν φιτίλι για την έκρηξη μιας γενικότερης εξέγερσης ,απ'την οποία προσδοκούν κομματικά και πολιτικά οφέλη.Σ'αυτούς τους σκοτεινούς στόχους τους ,οι μετανάστες χρησιμοποιούνται απλά σαν εργαλεία.Τα υπόλοιπα που λέγονται περί ανθρωπιστικής αντιμετώπισης , αλληλεγγύης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα υπαρκτά πράγματι προβλήματά τους είναι απλές κουβέντες , για να μην πω τίποτα χειρότερο. 

1 σχόλιο:

  1. τα πράγματα είναι πολύ απλά, αφού νοιάζεται τόσο πολύ ο Τσιπρας και όλες αυτές οι οργανώσεις και φόρουμ αλληλεγγύης κλπ... να τους πάρουν στα σπίτια τους και να τους δείξουν την δέουσα Ελληνική φιλοξενία, το κτίριο της Νομικής το πληρώνω εγώ ο Ελληνας φορολογούμενος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου το κάνει ούτε ξενοδοχείο ούτε μπουρδέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή