Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΑΒΕΒΑΙΗ

Γράφει ο Γ.Β.
Τα δεδομένα στο επίπεδο των οικονομικών εξελίξεων της χώρας, όσο περνάνε οι μέρες , τόσο γίνονται και πιο γκρίζα.
Μπήκαμε ήδη στο 2011 και σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, κάποια στιγμή θα απευθυνθούμε στις λεγόμενες αγορές για άντληση αναγκαίων για τη λειτουργία του κράτους κεφαλαίων.
Τα spread της Ελλάδας αυτές τις μέρες αγγίζουν τις 1000 μονάδες, της Πορτογαλίας τις 393 και της Ιρλανδίας τις 630 . Η απόδοση δηλαδή των Ελληνικών ομολόγων υπολογίζεται περίπου στο 13% με τη χώρα μας να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για χρεοκοπία σε παγκόσμιο επίπεδο.Είναι τόσο μεγάλο το δημόσιο χρέος σε συνδυασμό με την αδυναμία δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο ,ώστε η υπόθεση να θεωρείται μη διαχειρίσιμη ,όσα μέτρα και αν παρθούν .

Είναι φανερό ότι τη δυσοίωνη αυτή προοπτική ελάχιστοι Έλληνες την έχουν συνειδητοποιήσει. Ο λαός πορεύεται σαν η χώρα να παρουσιάζει κάποια πρόσκαιρα προβλήματα, τα οποία όμως είναι αντιμετωπίσιμα,είτε με αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής ,είτε κάνοντας αντίσταση στους δρόμους.,με συνθήματα και διαδηλώσεις.
Η ευθύνη γι αυτό βαραίνει το σύνολο της πολιτικής τάξης, η οποία δυστυχώς, όπως μέχρι πρότινος δεν είχε αντιληφθεί που οδηγούνταν η χώρα , έτσι και τώρα δεν φαίνεται να κατανοεί το μέγεθος του πισωγυρίσματος της οικονομικής ζωής του τόπου και τους γενικότερους-εθνικού χαρακτήρα-κινδύνους που αυτό περικλείει.
Κοντά στην πολιτική τάξη , αγωνίζονται να περισώσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα {ίσως γιατί δεν πιστεύουν πως μια κατάρρευση είναι προ των πυλών} διάφορες συντεχνίες και επαγγελματίες με προνομιούχα επαγγέλματα.Η κάθε ομάδα επιλέγει τη δική της τακτική να κρατήσει τα "κεκτημένα", τα οποία αποκτήθηκαν σε βάρος των υπολοίπων πολιτών .
Η Ελλάδα αυτή την εποχή περπατάει μέσα σε ναρκοπέδιο. Κι αυτό η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να το κατανοήσει .Είτε παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ, είτε επιλέξουμε {ή αναγκαστούμε να το κάνουμε }την έξοδό μας απ'αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε από ένα σκοτεινό τούνελ για πολύ χρόνο.
Η απώλεια της οικονομικής μας αυτοτέλειας, ήταν αναπόφευκτο να  οδηγήσει και στην απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.Το χειρότερο όμως είναι, ότι μπήκαμε σε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα άνευ προηγουμένου ξεπούλημα κάθε εθνικού πόρου ,με το πρόσχημα της αποπληρωμής των χρεών και στην πλήρη απαξίωση της διεθνούς οντότητας της χώρας.
Είναι εθνική ανάγκη οι πολίτες να ενημερωθούν γι αυτό ξεκάθαρα.Τα κόμματα δεν μπορούν πλέον να παραμένουν στη νοοτροπία του παρελθόντος με αναφορές και ρητορική, για την οποία κανείς δεν νοιάζεται πια.Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που πρέπει να τα απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου