Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Περίπου τρεις ώρες κράτησε η εφ' όλης της ύλης συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ερζερούμ, ως προσκεκλημένος στην ετήσια σύσκεψη των Τούρκων διπλωματών.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και των τουρκικών υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.
Όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η συνάντηση των δύο υπουργών δεν είχε στόχο την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων. Διευκρίνισαν ότι αυτά αποτελούν αντικείμενο των διερευνητικών επαφών που συνεχίζονται.
Για τη σημερινή συνάντηση, σημείωσαν ότι αποσκοπούσε στη δημιουργία πλαισίου που θα προωθήσει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με΄σω των θεσμών που έχούν συμφωνηθεί. Ανέφεραν ως παράδειγμα τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, το οποίο θα συγκληθεί για να προετοιμάζει την προγραμματισμένη για το Μάρτιο επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.
Παρόντες στη συζήτηση των δύο πρωθυπουργών ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 7-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου