Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει ο Γ.Β.
Πώς λέγεται αυτό; Αποενοχοποίηση το αποκαλούν οι ειδικοί. Δεν αντέχω να κρατήσω στην πλάτη μου το βάρος που μου αναλογεί, για όσα παράξενα συμβαίνουν σ'αυτό τον τόπο, γι'αυτό και μεταθέτω αυτή την ευθύνη αλλού.
.Εύκολος στόχος το κράτος. Αυτό διοικεί. Αυτό βάζει φόρους.Το κράτος τιμωρεί.Το κράτος παρανομεί.,δικάζει,εισπράτει, κλέβει,χρηματίζεται ,παίρνει μίζες,αδικεί ,ευνοεί,δανείζεται, χρεοκοπεί. Οι πολίτες τίποτα Δεν υπάρχουν πουθενά, λες και τους έχει καταπιεί η γη.Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που έχει ένα νομικό πρόσωπο απόμακρο, μεταφυσικό, άκαμπτο, ανήθικο και απρόσωπο με τους πολίτες να μην έχουν καμία σχέση.
Οι πολίτες δεν κλέβουν, εκτός από κάτι λίγα λαμόγια που έχουν σχέση με την πολιτική .Επίσης δεν φοροδιαφεύγουν ούτε παρανομούν,δεν χρηματίζονται ούτε σπαταλούν, δεν εξαπατούν ,και δεν εκμεταλλεύονται, εκτός από από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη{όπως λένε τα λεξικά κάποιων κομμάτων}
Αφού λοιπόν για όλα τα παραπάνω είναι υπεύθυνο αυτό το  κάκιστο κράτος, ας το εκδικηθούμε Ας το πολεμήσουμε. Ας μη πληρώσουμε φόρους , ούτε εισιτήρια στα λεωφορεία ,το μετρό, τα διόδια, το τραμ και οτιδήποτε άλλο επιβάλλεται από τις κρατικές υπηρεσίες .

Οι ίδιοι όμως πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν,έχουν την απαίτηση από το κράτος  να τους προστατεύει , να κατασκευάζει σχολεία , να πληρώνει καθηγητές και δασκάλους, να φτιάχνει λιμάνια και αεροδρόμια, να εξασφαλίζει μέσα μεταφοράς,να προστατεύει τα σύνορα της χώρας.κ.λ.π.
Το ζήτημα είναι πως για όλα αυτά απαιτούνται χρήματα και το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν, πού θα βρεθούν αυτά; Μηχανή που να κόβει νομίσματα κατά το δοκούν κάποιων πολιτών δεν έχει βρεθεί ακόμα.Η απάντηση είναι μια και είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια Το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει τα λεφτά που χρειάζεται από τους άλλους . Ποιοί είναι οι άλλοι; Αυτοί που πληρώνουν πάντα. Αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν . Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αυτή είναι η αλήθεια
Όσοι λοιπόν αρνούνται να πληρώσουν επειδή -λένε - εισχώρησαν στο "κίνημα" του "δεν πληρώνω"δεν είναι τίποτε άλλο από απλοί τζαμπατζήδες που αποφεύγουν με χοντροκομμένο και θρασύ τρόπο τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία. Επιδιώκουν να γλυτώσουν από την καταβολή του τιμήματος που τους αναλογεί-στέλνοντας το λογαριασμό αλλού-προφανώς για ίδιο όφελος.Γιατί δυστυχώς "τζάμπα" δεν υπάρχει στην πραγματικότητα Κάποιοι θα πληρώσουν . Και αυτοί που αρνούνται να το κάνουν ,υποχρεώνουν με τη στάση τους άλλους  να πληρώσουν.
Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται περί αντίστασης , ανυπακοής κ.λ.π.σε καθεστώτα και πολιτικές είναι λόγια του αέρα και φτηνές δικαιολογίες ή αν προτιμάται πιο επιστημονικά διαδικασίες αποενοχοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου