Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"

Γράφει ο Γ.Β.
Λέγετε κίνημα κοινωνικής ανυπακοής και πατρονάρεται από την κοινοβουλευτική αριστερά και όχι μόνο. Στόχος η έμπρακτη άρνηση εφαρμογής μη αρεστών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το εθνικό κοινοβούλιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου εκλέγονται από τους Έλληνες πολίτες με ελεύθερη ψηφοφορία. Συνεπώς ότι ψηφίζει το εθνικό κοινοβούλιο - θεωρητικά τουλάχιστον - εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών.
Στην δημοκρατία μας η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία ελέγχει. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Οι νόμοι έχουν καθολική ισχύ και είναι υποχρεωτικοί για όλους.
Κάποιοι όμως πολίτες δεν έχουν την ίδια γνώμη. Πιστεύουν πως δεν έχει σημασία τι αποφασίζει η πλειοψηφία.Από τη στιγμή που κάποιοι νόμοι δεν αρέσουν σε μερικούς, αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να αρνούνται την εφαρμογή τους.

Μόνοι τους λοιπόν αποφάσισαν ότι υπάρχουν νόμοι που είναι άδικοι και ότι η δική τους γνώμη όταν εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή είναι περισσότερο δίκαιη. Δικαιούται συνεπώς να την επιβάλουν με τη βία σαν τρόπο ζωής σε όλους τους πολίτες.
Μπορεί στις εκλογές να είναι μειοψηφία,αυτοί όμως πιστεύουν κατά μία διαστροφή της λογικής, πως εκπροσωπούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.Ας λέει λοιπόν το κοινοβούλιο ότι θέλει.
Μέχρι τώρα το κίνημα κοινωνικής ανυπακοής εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων. Αυτές ήταν οι λιγότερο επαχθής υποχρεώσεις κάθε πολίτη. Ας αναλογιστούμε τι θα γίνει αν αυτή η νοοτροπία που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται "κίνημα" αρχίσει να αρνείται να πληρώνει Φ.Π.Α., να μη συλλαμβάνει εγκληματίες, να μη πληρώνει φόρους, να μη στέλνει τα παιδιά του στρατιώτες, να μην τηρεί τον Κ.Ο.Κ.......................Ξέχασα το σπουδαιότερο.Το καφεδάκι κοστίζει 5 Ευρώ σε γνωστές κεντρικές πλατείες.Δε θα ασχοληθεί με αυτό το κίνημα ανυπακοής, με την μορφή του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;
Το βρίσκω μάλλον δύσκολο γιατί η τιμή του καφέ ούτε φασαρία προκαλεί ούτε διαφήμιση επιφέρει. Δεν είναι ελκυστικό θέμα για ρεκλάμα.
Για να πούμε και κάτι πιο σοβαρό.Οι κυβερνήσεις φεύγουν όταν τις διώχνει η πλειοψηφία του λαού και όχι όταν θέλουν κάποιες μικρές μειοψηφίες, ακόμα και όταν λαϊκίζουν ασύστολα ή παίζουν παιχνίδια μικροκομματικής λογικής στην πλάτη της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου