Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ SPREAD ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών υποχωρεί το spread στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αντίστοιχες τάσεις παρατηρούνται και στα ομόλογα άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Ευρωζώνη κινείται προς την κατεύθυνση μίας συνολικής λύσης-«πακέτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σήμερα, Τετάρτη, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε μέχρι τις 750 μονάδες βάσης, σημειώνοντας πτώση 32 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αργότερα ανήλθε στις 761 μονάδες.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου σημείωσε πτώση μέχρι το 10,72% (-0,34%) και αργότερα ανέκαμψε στο 10,89%. Το κόστος ασφάλισης (CDS) υποχώρησε κατά 24 μονάδες στοις 775 μονάδες βάσης.

«Το ράλι φαίνεται να οφείλεται σε τρεις παράγοντες: στα χθεσινά θετικά οικονομικά στοιχεία, στην αυξημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την ΕΕ και στις αυξανόμενες προοπτικές για ειρηνική επίλυση των αναταραχών στην Αίγυπτο», σχολίασε στο Re

Διαβάστε περισσότεραhttp://news.in.gr/economy/article/?aid=1231077002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου