Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Διατείνονται με κάθε ευκαιρία και με τη μεγαλύτερη δυνατή προκλητικότητα οι συνδικαλιστές των διαφόρων ΔΕΚΟ πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για να προστατεύσουν «τη δημόσια περιουσία από το ξεπούλημα στα ιδιωτικά συμφέροντα». Και φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι οι κραυγές αυτές είναι υποκριτικές και αποσκοπούν στην προστασία των διαφόρων ευεργετημάτων, τα οποία απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα, που οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αγωνιούν αν θα διατηρήσουν τη δουλειά τους ή τις αποδοχές τους και οι συνταξιούχοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με το συρρικνωμένο εισόδημά τους.


Γι' αυτό κι εκείνο που εν προκειμένω ενδιαφέρει δεν είναι τι λένε οι συνδικαλιστές ή τι κάνουν οι διοικήσεις, αλλά αν γνωρίζουν ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του ότι τα όσα διατείνονται περί ίσης μεταχείρισης των πολιτών και περικοπής των απαράδεκτων προνομίων των ΔΕΚΟ όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά διαψεύδονται με τον προκλητικότερο τρόπο από τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στην ΕΥΔΑΠ, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και άλλους οργανισμούς όπου διοικούντες και εργαζόμενοι αποτελούν σε τελική ανάλυση «κράτος εν κράτει».
Τα παραδείγματα είναι περισσότερο από εύγλωττα. Στη ΔΕΗ εγκρίθηκαν χαμηλότοκα δάνεια για όλο το προσωπικό της επιχείρησης με σταθερό επιτόκιο 2%, που σε κάποιες περιπτώσεις μειώνεται στο 1,5% ή και το 1%. Στην ΕΥΔΑΠ το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε κονδύλιο 170.000 ευρώ για να καλυφθούν δάνεια των εργαζομένων, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς μοιράζονται επιδόματα, στον ΟΣΕ καθιερώνονται επιδόματα που φτάνουν ακόμη και στο 25% των μηνιαίων αποδοχών των προνομιούχων της κατεξοχήν υπερχρεωμένης ΔΕΚΟ.
Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, μια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζει τις θλιβερές αυτές επιδόσεις των διοικούντων τις ΔΕΚΟ. Σε μια περίοδο που οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και το Δημόσιο αδυνατεί να εξοφλήσει τους προμηθευτές του και κόβει τις δημόσιες επενδύσεις, είναι αδιανόητο η ΔΕΗ, για παράδειγμα, να δανειοδοτεί τους υπαλλήλους της με επιτόκιο 1%.
Γνωρίζει καλά ο Γ. Παπανδρέου ότι το χειρότερο σε αυτή τη φάση της προσπάθειας για αποτροπή της χρεοκοπίας είναι να καταδειχθεί ότι οι προνομιούχοι παραμένουν προνομιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου