Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Γράφει ο Γ.Β.
Ζούμε σε μια χώρα βυθισμένη στα χρέη, τη διαφθορά, την απάτη, την παρακμή. Και 4 μέρες τώρα βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι από την έλλειψη πληροφόρησης. Αιτία η πολυήμερη απεργία των δημοσιογράφων. Φύλλο δεν κουνιέται. Καμιά ενημέρωση. Καμιά πληροφορία για το τι γίνεται στον κόσμο, τη χώρα.
Έτσι γίνεται σ'αυτόν τον τόπο.Απεργεί η ΔΕΗ, μένει ο τόπος χωρίς ηλεκτρικό. Απεργούν οι τεχνικοί των αεροδρομίων, σβήνουν τα φώτα των διαδρόμων προσγείωσης κ.ο.κ. Μπροστά στο συμφέρον των συντεχνιών ας πάνε κατά διαβόλου οι πολίτες. Μ'αυτούς θα ασχολούμαστε τώρα; Η ειρωνεία της τύχης είναι , ότι κάποιες κοινωνικές ομάδες έχουν αυτοχαρακτηριστεί και σαν "λειτουργοί", προφανώς για να ανεβάσουν την αποδοχή τους στα μάτια των απλών ανθρώπων.

Τι κρίμα να διαπιστώνεις σε κάθε σου βήμα, πως αυτή η πανέμορφη χώρα, βρίσκεται σε προϊούσα παρακμή ιστορικών διαστάσεων, η οποία απειλεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα της.
Τι κρίμα να ζεις και να βιώνεις την παραλυτική διαδικασία να κατατρώει τα σπλάχνα της και να περιθωριοποιεί κάθε δύναμη που θα μπορούσε να φυσήξει μια ανάσα ζωής........
Ένα ερώτημα βρίσκεται αυτές τις δύσκολες μέρες στις σκέψεις των περισσότερων πολιτών: Τι και από ποιον να περιμένει κάτι αυτός ο τόπος; Ποιος θέλει και μπορεί να υπερβεί το ατομικό του συμφέρον, υποστηρίζοντας με σθένος και αυταπάρνηση ότι είναι  συλλογικό και εθνικό; Όλοι διερωτώνται : Υπάρχει τέτοιο πρόσωπο , ομάδα ή οργανισμός; Δεν υπάρχουν ποια  ζωντανές δυνάμεις σ'αυτόν τον τόπο; Είμαστε σε φάση "ο σώζων εαυτών σωθήτω" ή κοιμόμαστε μακάριοι ύπνο βαθύ αγνοώντας τα προβλήματα της εποχής και κυρίως αυτά που αναμένονται σύντομα να έλθουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου