Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ......ΑΠΟΚΛΙΝΟΝΤΕΣ

 Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να έδειχναν ικανοποιημένοι όταν οι συνεργάτες τους θα τους ενημέρωναν πως σύσσωμος ο κυριακάτικος Τύπος και τα κανάλια μιλούσαν για «αποτυχία» της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ή για «πλήρη μεταξύ τους διαφωνία». Και θα πρέπει να αισθάνονταν ιδιαίτερα ευτυχείς, καθώς ποτέ άλλοτε δύο δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τόσο πολλούς.

Το πώς ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να πείσουν τους πάντες πως δεν συναινούν, πως δεν συνεννοούνται και πως διαφωνούν πλήρως είναι ομολογουμένως ανεξήγητο, πόσο μάλλον που κανείς τους δεν είπε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Κυριακή απ' τα Καλάβρυτα κατέπληξε τους πάντες λέγοντας πως με τον Αντώνη Σαμαρά «συγκλίνουν σε πολλά».

Παρ' όλα αυτά για τρίτη συνεχόμενη μέρα σύσσωμος ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος μιλούσε για μη συναίνεση. Ε, δεν μπορεί; Πες, πες, κάτι θα μείνει. Θέλει, δεν θέλει, ο λαός θα πιστέψει πως οι ηγέτες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν βρίσκουν κανένα σημείο συμφωνίας. Στην πραγματικότητα όμως όσο κι αν ψάξει κανείς, δύσκολα θα βρει σημείο ασυμφωνίας.
Ακόμα και με τα περί μείωσης της φορολογίας που ζητεί επιτακτικά ο Αντώνης Σαμαράς ο Γιώργος Παπανδρέου συμφωνεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά του πρότεινε να πάνε μαζί στην Ε.Ε. και να το διαπραγματευτούν. Για τα άλλα, ούτε λόγος. Ναι στις ταχείες αποκρατικοποιήσεις λέει ο πρωθυπουργός, ναι κι ο αρχηγός της Ν.Δ. Ναι στη μείωση του κράτους (δηλαδή, και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) λέει ο πρωθυπουργός, ναι λέει κι ο αρχηγός της Ν.Δ. Ναι στην αξιοποίηση τεχνοκρατών (κατά προτίμηση απ' τον τραπεζικό κλάδο) είτε στην κυβέρνηση είτε στον υπό ίδρυση οργανισμό για τις αποκρατικοποιήσεις λέει ο πρωθυπουργός, ναι λέει κι ο αρχηγός της Ν.Δ. Καταστροφική χαρακτηρίζει την έξοδο της χώρας απ' το ευρώ ο πρωθυπουργός, στο ίδιο μοτίβο κινείται κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Oχι στην αναδιάρθρωση του χρέους λέει ο πρωθυπουργός, όχι κι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι εναντίον του μνημονίου. Αλλά δεν το καταγγέλλει. Απλά ζητεί και προτείνει στον Γιώργο Παπανδρέου την επαναδιαπραγμάτευσή του με την τρόικα. Κι ο πρωθυπουργός συμφωνεί μαζί του.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πώς δεν τα βλέπει κάποιος όλα αυτά. Κι όμως υπάρχουν ορισμένοι που δεν τα βλέπουν. Είναι η πλειονότητα των πολιτών που ακούει τον τίτλο της είδησης χωρίς να διαβάσει την είδηση. Και εκεί αρχίζει να χάνεται η λογική...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου