Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ;Προχθές οι ακροδεξιοί επετέθησαν σε λαθρομετανάστες και τα ΜΑΤ που τους φύλαγαν στην Πάτρα. Χθες οι ίδιοι απέκλεισαν τα γραφεία κάποια ακροαριστερής οργάνωσης.

Προχθές πάλι ακροαριστεροί μαζί με λαθρομετανάστες έπαιζαν «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ γύρω από το οικονομικό πανεπιστήμιο.

Τα άκρα διογκώνονται αριθμητικά και τα πάθη οξύνονται. Στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας που οι ακροδεξιοί προσφέρουν καλύτερη προστασία από το κράτος.

Στα Εξάρχεια πάλι ο έλεγχος του κράτους είναι περιορισμένος και αποσπασματικός.  Την ανοχή στην ανομία την επέβαλε στην κοινωνία η αριστερά. Μοιραία επωφελήθηκε η άκρα δεξιά και την συστηματοποίησε.

Η χώρα εμφανίζει προχωρημένα συμπτώματα διάλυσης και φοβάμαι πως ούτε μια ισχυρή πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές (που μοιάζει απίθανο) θα είναι σε θέση να δώσει κάποια λύση με δημοκρατικό τρόπο.

Προχθές ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μίλησε για την «τρελή» ελληνική αριστερά που υπόσχεται επαναφορά συντάξεων και μισθών στα προ κρίσης επίπεδα όταν όλοι γνωρίζουν πως τα ταμεία είναι άδεια...

Και πρόσθεσε: «Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο.  Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ;  Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν;».

Ο ίδιος περιέγραψε πως η Ελλάδα έχει ιστορικό προηγούμενο οι κοινωνικές αναταραχές να καταλήγουν σε πραξικοπήματα... « Ο κόσμος θα βγει στο δρόμο να ζητήσει αυτά που του υποσχέθηκαν. Ποιος θα επαναφέρει την τάξη; Υπάρχει μια παράδοση στη Ελλάδα...» Βλέπε: Η συνέντευξη που μιλά για πραξικόπημα...
Δεν είναι ο μόνος στην Ευρώπη που κρούει το κώδωνα του κινδύνου, είναι όλοι πλέον.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση που δόθηκε στις δηλώσεις του «κόκκινου Ντάνι», ήρθε από το κ. Δ. Παπαδημούλη  ο οποίος σε δηλώσεις του στο σταθμό «9» απέδωσε τις δηλώσεις σε πικρία:  «Μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντίτ με το γνωστό του ταπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι».

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και για την ταμπακέρα ούτε κουβέντα.  Ως συνήθως το εγχώριο πολιτικό προσωπικό «ομφαλοσκοπεί», παρατηρεί την πρύμνη που σηκώνεται πιο ψηλά από την πλώρη εκστασιασμένο και δεν βλέπει πως αυτό συμβαίνει γιατί το σκάφος βυθίζεται.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομικός και πολιτικός αναλυτής για να διαβλέψει αυτό που βλέπει και ο Κον Μπεντιτ. Η χώρα είναι σε αδιέξοδο και αντί  να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί απ’ αυτό,  διολισθαίνει βαθύτερα. Αρχίζει και γίνεται ορατό πως οι εκλογές δεν μπορούν να εγγυηθούν την αποφυγή της κατάρρευσης και της ανασυγκρότησης.

Για να ανασυγκροτηθεί η χώρα χρειάζεται νέα οικονομική αφήγηση που θα εξαλείψει το παρασιτικό μοντέλο που εξέθρεψε η ευημερία με δανεικά. Κανείς δεν τολμά να το πει αυτό σε εκατοντάδες χιλιάδες που πρέπει να αλλάξουν δουλειά και μισθολογική κλίμακα. Κανείς δεν τολμά να πει στους συνταξιούχους κάτω των 65 πως είναι θέμα χρόνου να ανασταλούν οι συντάξεις. Και όμως είτε με μνημόνιο και κυρίως χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχουν λεφτά, αυτό το καταλαβαίνουν και οι «πέτρες»...

Στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια  το κράτος όχι παραγωγικές επενδύσεις δεν μπορεί να προσελκύσει,  αλλά  ούτε το νόμο για τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να εφαρμόσει,  ούτε τα λιμάνια μπορεί να κρατήσει ανοιχτά, ούτε το κέντρο της Αθήνας να ελέγξει.

Η οχλοκρατία και το αρνητικό πνεύμα απέναντι σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, στο όνομα κάποιας αριστερής αντικαπιταλιστικής θολούρας, δεν επιτρέπουν να δημιουργηθεί ούτε μια παραγωγική θέση εργασίας.

Χωρίς δανεικά, το βιοτικό επίπεδο είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει σε επίπεδα Βουλγαρίας. Ο μέσος άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να ερμηνεύσει τι έφταιξε. Πιο  πιθανά είναι βίαια ξεσπάσματα που θα οδηγήσουν σε επιδείνωση τους χάους και υποχώρηση της επιβολής της έννομης τάξης.

Σε ένα τοπίο ανασφάλειας και ανέχειας αυξάνεται κατακόρυφα η ανοχή σε κινήσεις  εκτροπής του πολιτεύματος.

Οι ξένοι το βλέπουν, δεν είναι μόνο ο Κον Μπεντιτ, είναι πολλοί, οι δικοί μας είναι απασχολημένοι με το ρεύμα των «αρουραίων» της πελατοκρατίας που εγκαταλείπουν τον δικομματισμό προς όποιον υπόσχεται σωτηρία;

Δεν βλέπουν πως το πλοίο έχει πάρει ανεπανόρθωτη κλίση;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου