Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ !!!...............
Τι να "πρωτοθαυμάσει" κανείς; Την ανικανότητα του Ελληνικού κράτους ; Την ανεπάρκεια των εκλεγμένων κυβερνήσεων ; Την κλεψιά , την απάτη και την κοινωνική ανευθυνότητα μιας μερίδας συμπολιτών μας ; Διαβάζουμε λοιπόν στον τύπο :
...............................................................................................................
Πάνω από 300 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή που έχει εντοπιστεί

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ είναι η φοροδιαφυγή καλλιτεχνών, δικηγόρων, αγροτών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα:

52 αγρότες εισέπραξαν παράνομα 52 εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ και κοινοτικές επιδοτήσεις για προϊόντα τα οποία ουδέποτε παρήγαγαν ή πούλησαν
18 δικηγόροι είχαν αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα συνολικού ύψους 23 εκατομμύρια ευρώ
Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αδήλωτα έσοδα 29 εκατομμύρια ευρώ
7 φορολογούμενοι απέκρυψαν εισοδήματα 8 εκατομμύρια ευρώ ενώ ήταν υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες»
2 καλλιτέχνες δεν εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα 4,2 εκατομμύρια ευρώ
Και τα στοιχεία του ΣΔΟΕ δεν σταματούν εκεί αφού ο κ.Στασινόπουλος πρόσθεσε στοιχεία για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και επιδοτήσεις, μη έκδοση αποδείξεων, πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ψευδή «πόθεν έσχες».

150 φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις με μηδενικά εισοδήματα βρέθηκαν με εμβάσματα στο εξωτερικό άνω του 1 εκατομμύρια ευρώ
180 φορολογούμενοι οι οποίοι αγόρασαν ακίνητα στο εξωτερικό και ελέγχονται ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
380 Έλληνες που κατέχουν ταχύπλοα σκάφη αναψυχής εγγεγραμμένων στο ολλανδικό νηολόγιο.
54.000 αιρετοί στη τοπική αυτοδιοίκηση με αρκετούς δημάρχους να έχουν εντοπιστεί με μαύρο χρήμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και παράνομο πλουτισμό. Δήμαρχος πόλης της Πελοποννήσου με 10.000 κατοίκους βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό του 18 εκατ. ευρώ το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που έχει εμφανίσει στην εφορία.
Σε δημοτικές επιχειρήσεις όπου γινόταν μεγάλο «φαγοπότι» με μίζες και εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα κτλ.
Φτερά έκαναν 54 δισ. ευρώ από την Ελλάδα το διάστημα 2008-2011

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ μιλώντας στους βουλευτές της επιτροπής θεσμών για το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ είπε ότι το ποσό για το οποίο γίνεται έρευνα φτάνει τα 2 δισ. ευρω, την ώρα που το διάστημα 2008-2011 έφυγαν από την Ελλάδα 54 δισ. ευρώ καταθέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Στασινόπουλος είπε πως μέσα σε αυτό το διάστημα 54.000 Ελληνες έβγαλαν από τη χώρα 54 δισ. ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι πως από αυτά τα 22 δισ. δεν καλύπτονται και για τα οποία διεξάγεται έρευνα.
Η efimerida 15-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου