Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΤΟ " ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ" ?

Αδιόρθωτοι είμαστε. Κάνουμε ό,τι  μπορούμε για να ξεφύγουμε από την ουσία των πραγμάτων αναγάγοντας το έλασσον σε μείζον και το μείζον σε έλασσον.
Η υποκρισία των πολιτικών μας  και των στρατευμένων κονδυλοφόρων τους ,   δεν έχει όρια.Γίνεται μια χοντροκομένη προσπάθεια να μας πείσουν ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς ,αλλά ποιός είπε στον κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα.
Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει διαφθορά στη χώρα ή όχι.Ας μην απαντήσουμε όμως εμείς. Ας δούμε τι έλεγαν διάφοροι παράγοντες στο παρελθόν για το θέμα αυτό.
-Πρωην Πρωθυπουργός σε συγκέντρωση βουλευτών του κόμματός του  μίλησε για νταβατζήδες που λυμαίνονται την οικονομική ζωή του τόπου, όχι στο πολύ μακρινό περελθόν.
-Ο ίδιος Πρωθυπουργός αποκάλεσε κάποτε  πολιτικό του αντίπαλο μέσα στη βουλή ,αρχιερέα της διαπλοκής.
-Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί-μηδενός εξαιρουμένου- έχουν μιλήσει κατ'επανάληψη δημόσια για τη μάστιγα αυτή της κοινωνικής και οικονομικης ζωής.
-Ενα σωρό εξεταστικές επιτροπές αναγγέλονται στη βουλή για τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων.
-Οι χρηματισμοί και τα φακελάκια στην υγεία , την πολεοδομία και την εφορία  ειναι κάτι  που
 έχει αναγνωριστεί απ'όλους. Οι πολίτες βέβαια αυτού του τόπου ,το θέμα αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν χρειάζονται πρόσθετες αποδείξεις..
-Διάφοροι οργανισμοί έχουν πιστοποιήσει δημόσια πως η Ελλάδα  έχει τη μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη.
Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, καυγάς μεγάλος άναψε,για το ποιός τελικά "μαρτύρησε" στον κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα
Αιδως Αργείοι!!!
Αντε λοιπόν. Μόλις ανακαλύψουμε τον ένοχο όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν.Μαζί κι αυτό της διαφθοράς.
Εκτός κιαν στόχος της όλης φασαρίας είναι να ξεφύγουμε ακόμα μια φορά από την ουσία της υπόθεσης.
Και η ουσια είναι πως στην Ελλάδα η διαφθορά  δεν είναι απλά μεγάλη . Είναι γιγάντια και απειλεί να πνίξει κάθε ζωντανό και υγιές κύτταρο της κοινωνίας.
Αλλά  με το θέμα αυτό οι υπεύθυνοι ασχολούνται ελάχιστα. Ισως επειδή ψάχνουν  να βρουν  ποιός  "μαρτύρησε" στον ΓΙΟΥΝΚΕΡ  ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου