Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ?

Γράφει ο Γ.Β
Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση,  πως οι Έλληνες πολίτες είναι έντονα πολιτικοποημένοι. Τίποτε δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια , όσο ο χαρακτηρισμός αυτός.
Οι Ελληνες όμως πολιτικολογούν. Ασύστολα και ασταμάτητα. Οπου βρεθούν και όπου σταθούν.Δεν συζητούν δηλαδή τα προβλήματα της κοινωνίας και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν. Απλά ο καθένας υποστηρίζει  άκριτα ,φανατικά και χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία, τα έργα και τις ημέρες του κόμματος που είναι οπαδός.
Χρησιμοποιώ σκόπιμα τον όρο "οπαδός" διότι η όλη συμπεριφορά του μέσου Ελληνα,  θυμίζει έντονα φίλαθλοκαι μάλιστα φανατικό που ακολουθεί την ποδοσφαιρική του ομάδα.
Οι Ελληνες λοιπόν είναι χωρισμένοι σε ομαδες{κόμματα} και υποστηρίζουν φανατικά είτε από προσωπικό συμφέρον είτε από παράδοση είτε από συμπλέγματα, τα κόμματα που είναι ενταγμένοι, με το πάθος και την αφοσίωση των πιστων κάποιας θρησκείας.
Οι οπαδοί του άλλου κόμματος θεωρούνται εκ προϊμίου προβληματικοί, ψεύτες ή πλανημένοι πολίτες που έχασαν το δρόμο τους και έχουν μειωμένα δικαιώματα. Μόνο το δικό τους κόμμα  κατέχει την φώτιση της εξ αποκαλύψεως αλήθειας.
Ο κάθετος αυτός διαχωρισμός των πολιτών, με την  ιδιάζουσα  ψυχολογία που έχει συσωρευτεί κατά την διάρκεια του χρόνου ,.εχει δημιουργήσει στο κοινωνικό γίγνεσθαι πολλαπλά και έντονα προβλήματα. Προ πάντων όμως,  αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εμπόδιο για τους πολίτες να πολιτικοποιηθούν πραγματικά και να γίνουν έτσι περισσότερο συνειδητά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου