Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΥΡΙΕΛ ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Καταστροφικό και ανέφικτο χαρακτήρισε το ενδεχόµενο της εξόδου της χώρας µας από την ευρωζώνη ο διάσηµος οικονοµολόγος Νουριέλ Ρουµπινί (φωτογραφία κάτω), µιλώντας χθες στην Αθήνα σε δυο κλειστές συναντήσεις µε επιχειρηµατίες και στελέχη µεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών οµίλων. 

Ο γκουρού των αγορών που προέβλεψε πρώτος την παγκόσµια οικονοµική κρίση τόνισε µε έµφαση ότι η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ µε µία προϋπόθεση: ο δηµόσιος και ιδιωτικός τοµέας να ρίξουν όλο το βάρος στην ανάπτυξη, για την οποία µέχρι στιγµής δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσµατα. Αντίθετα, είπε, η κυβέρνηση κάνει πολύ καλή δουλειά στο νοικοκύρεµα του κράτους και στην περιστολή δαπανών. 

Τόνισε ωστόσο ότι η καταπολέµηση της φοροδιαφυγής πρέπει να είναι το βασικό εργαλείο από εδώ και πέρα για την εξασφάλιση νέων εσόδων. «Πρέπει να πληρώσουν φόρους αυτοί που δεν πληρώνουν» τόνισε µε έµφαση. 

Οταν ρωτήθηκε για τις συνέπειες ενδεχόµενης επιστροφής της Ελλάδας στη δραχµή, επανέλαβε ότι αυτό είναι ανέφικτο. 

Επισήµανε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόµενο η υποτίµηση του εθνικού νοµίσµατος θα έφτανε στο 50%. 

«∆εν µπορεί όµως σε καµιά περίπτωση να γίνει στη Ελλάδα ό,τι έγινε στην Αργεντινή. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης µε άλλα χαρακτηριστικά». Ο κ. Ρουµπινί βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και σήµερα θα συναντηθεί µε κυβερνητικά στελέχη και οικονοµικούς παράγοντες. 
ΝΕΑ 8-12-2010

1 σχόλιο:

 1. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας είπε το αμίμητο
  " ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΛΟΙ"
  ήτοι σε απλά Ελληνικά
  " ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΜΕ"

  αυτό κύριε Ρουμπινί μου το ξέρει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του,

  αυτό που δεν ξέρεις εσύ είναι πόσο ανίκανοι ή ίσως και απρόθυμοι είναι να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή