Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ "ΟΠΛΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση του χρέους στην Ελλάδα, δήλωσε χθες μετά το πέρας των εργασιών του ECOFIN ο επίτροπος Ολι Ρεν.

Σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία, ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε: «Ενδιαφερόμαστε πολύ για τη βιωσιμότητα του χρέους στις δύο αυτές χώρες, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη για την εξυπηρέτησή του».
Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, ο επίτροπος υπενθύμισε ότι στις 28 Νοεμβρίου οι υπουργοί της ευρωζώνης και του ECOFIN κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία για την Ελλάδα «ώστε να ευθυγραμμιστεί με την Ιρλανδία». Η απόφαση θα ληφθεί σύντομα, πρόσθεσε, και «θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της εξυπηρέτησης του χρέους».
Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε μετά τις εργασίες της ευρωζώνης ότι η απόφαση θα ληφθεί τον Ιανουάριο. Πάντως, από την πλευρά των Βρυξελλών θεωρείται σχεδόν σίγουρη και απλώς πρέπει να διευθετηθούν ορισμένες τεχνικές πτυχές της, ιδίως αν η απόφαση αφορά το συνολικό ποσό δανειοδότησης ύψους 110 δισ. ευρώ ή το ποσό που απομένει.
ΕΞΠΡΕΣ 8-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου