Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ..........ΡΕΤΙΡΕ

Γράφει ο Γ.Β.
Η κυβέρνηση μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών μηνών ,και ύστερα από ισχυρές πιέσεις των    ΕΚ-ΕΚΤ-ΔΝΤ,  αποφάσισε επί τέλους να παρέμβει ουσιαστικά στη λειτουργία των ΔΕΚΟ .
Για τις επιχειρήσεις αυτές που όπως είναι γνωστό έχουν δημόσιου χαρακτήρα, έχουμε γράψει κι άλλη φορά.
Έχουμε αναφερθεί στα προνόμια μιας κομματικής αριστοκρατίας που τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι  η φαυλότητα, ο κομματισμός, η ανοργανωσιά , η σπατάλη και η ανικανότητα.
Έχουμε μιλήσει για την άνιση μεταχείριση που υφίσταται η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σε σχέση με την αριστοκρατία αυτή.
Το ανήθικο και πέραν πάσης λογικής είναι,ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί, που μεταξύ άλλων ,έρχονται να τροφοδοτήσουν  τα προνόμια των πρώτων , καλύπτοντας τα υπέρογκα  ελλείμματά τους. Τα 5 τελευταία χρόνια τα συσσωρευμένα ελλείμματα -μόνο των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ- έχουν  υπερδιπλασιαστεί από 5.6 δις ευρώ σε 13,2δις ευρώ.
Ο δείκτης μισθολογικού κόστους προς έσοδα είναι περίπου 80%, ενώ για 5 μεγάλες ΔΕΚΟ το μισθολογικό κόστος ξεπερνά τα έσοδα {το 2009 στην ΕΘΕΛ ήταν 164%,των εσόδων , στον ΗΛΠΑΠ 147,5%, στην ΕΑΣ 143,9%, στον ΗΣΑΠ 110,4% και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 109,8%.
Η μέση ετήσια αμοιβή στις ΔΕΚΟ το 2009 ξεπερνούσε τα 40.000ευρώ και είναι 100%{διπλάσια} από τη μέση αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα και 40%υψηλότερη από τη μέση αμοιβή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Όλη αυτή η απίστευτη κατάσταση,  συσσώρευε τεράστια ελλείμματα, τα οποία  πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος και συνεχίζει να τα πληρώνει.
Το μεγάλο όμως ερώτημα παραμένει:
Τι έκαναν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις γι αυτή την φαυλότητα , τη σπατάλη και την άγρια επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου;
Έπρεπε νάρθουν στον τόπο μας  ξένα στελέχη  διεθνών οργανισμών για να αποκαλυφθεί το μείζον αυτό πρόβλημα σε όλη την έκτασή του και να επιβάλλουν στην Ελληνική κυβέρνηση ν'ασχοληθεί με την αντιμετώπισή του;
Ιδού η ανικανότητα και η παρακμή του πολιτικού συστήματος σε όλο του το μεγαλείο......!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου